Başkan Alan, Basın Bayramını kutladı

Başkan Alan, Basın Bayramını kutladı

Başkan Alan, Basın Bayramını kutladı

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yayımlamış olduğu yazılı açıklamasında; büyük bir özveriyle kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Alan; 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını’nda sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz Günü’nün ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını belirterek, kamu adına görev yapan, doğru ve ilkeli haberlerle kamuoyunu aydınlatan, objektif ve kaliteli habercilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ve 4.kuvvet olan basının, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurguladı. 
Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yayınlamış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Bilindiği üzere, 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte, gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren basınımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerine inancımız tamdır. Çünkü basın; toplumun gelişme ve bilinçlenmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel yönetimler olarak, basın mensuplarımızın her zaman yanındayız. Bu açıdan bakıldığında, şehrimizin kalkınması açısından basınımız ile işbirliğine büyük önem veriyoruz.  
Bu duygu ve düşüncelerle, böyle önemli bir görevi yerine getirmek için büyük bir fedakârlık içerisinde çalışan yerelden, ulusala tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, görevlerinde can-ı gönülden başarılar diliyorum."

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER