BAŞKAN ALAN; "ZONGULDAK HALKINA HİZMET İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

BAŞKAN ALAN; "ZONGULDAK HALKINA HİZMET İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.


Temmuz dönemi toplantısının ilk günkü oturumu Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Ankara’da bulunması nedeniyle, Meclis üyesi Gökhan Çüteli tarafından yapılmış, ikinci gün ise Belediyenin 2019 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın yaptığı Faaliyet Raporu ile ilgili konuşması yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Belediye Başkanı Alan’ın 2019 yılı faaliyet raporunu okuduğu sırada, yerine Başkan vekili Murat Uzun vekalet etti.


“ZONGULDAK HALKINA HİZMET İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”


“Zonguldak Belediyesi olarak misyonumuz kanun ve yönetmelik kuralları çerçevesinde çoğulcu katılımcı bir anlayışla sorunların çözümü için halkımızla ele ele yaşanabilir bir kent oluşturarak sürdürülebilir bir kent oluşturmaktır” diyen Alan, Faaliyet Raporunda özetle şunları ifade etti.

“Çok değerli Zonguldaklı hemşerilerimizin takdirleri sonucunda başladığımız bu anlamlı görevin heyecanı ve mutluluğuyla yetkimizi halkımıza en iyi hizmeti verebilmek ve güvenine layık olabilmek için kullandık.  Bu yoğun güven bize büyük sorumluluklar getirdi. Sorumluluğumuzun bilinciyle bu görevi yürütürken bir takım zorlukla karşılaşacağımızı da biliyorduk. Bütün bunlar bizim heyecanımızı, mutluluğumuzu, umutlarımızı kırmadığı gibi bizi daha kamçıladı. Bugün itibariyle 1 yıla yakın çalışma dönemimiz geride bırakırken, mesai saati gözetmeksizin ilk günkü heyecanımızla enerjimizle çok önemli işler başardığımıza inanıyorum. Bizden önceki 1 yılı kapsadığımız faaliyet raporunda incelediğimizde göreve geldiğimiz günden itibaren toplum ve evrensel çerçeveler içerisinde yenilikçiyi ve liderliği besleyen toplum yararına çalışmayı ilke edinen belediye çalışmalarında bütün faaliyetleri göreceksiniz.  Zonguldak Belediyesi olarak misyonumuz kanun ve yönetmelik kuralları çerçevesinde çoğulcu katılımcı bir anlayışla sorunların çözümü için halkımızla ele ele yaşanabilir bir kent oluşturarak sürdürülebilir bir kent oluşturmaktır. Zonguldak halkına hizmet için daha çok çalışacağız. Sözümüzün arkasında durarak daha güçlü olacağız. Her geçen gün hizmetlerimiz arttırmayı hedef haline getireceğiz.  Görevde geçirdiğimiz 14 ayda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen 2020 yılı içerisinde belirlemiş olduğumuz projeleri birçoğunu gerçekleştirmek uğruna birçok adımlar attık. Kamu kurumlarında koordineli bir şekilde çalışarak vatandaşlarımızın sorunlarını gözlemleyerek ve sorunların çözümü için daha yeni fonksiyonel bir şekilde koordine ederek devam eden projelerin rahatlaması için çaba sarf ederek etkili yönetim anlayışı ile 2019 hizmet yılını tamamladık. Bu süreçte her daim halkını dinleyen, kamu çıkarlarını esas alan yönetim anlayışımızı sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Seçim meydanlarında sunduğumuz seçim bildirgesinde yer alan hizmetlerin projeleri hazırlandı, ön çalışmaları yapıldı. Yıllardır birikmiş alt yapı sorunları başta olmak üzere kent düzenlemeleri ve trafik sorunlarıyla ilgili problemleri çözüme kavuşturulmak için yol haritası oluşturuldu. Uygulamaya hali hazırda başladık.  Bundan böyle kent içinde modern şehircilik anlayışı sergileyeceğimiz projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Bu vesileyle hazırladığımız 2019 yılı Faaliyet Raporu’nu halka sunarak, çalışmalarımıza destek veren Meclis üyelerimize ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek, belediyenin 2019 yılı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Ömer Selim Alan’ın 2019 yılı Faaliyet raporu ile ilgili açıklamaların ardından, CHP’den Atınç Kayınova, Turgut Aydın, İYİ Parti’den Vahdettin Velioğlu görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.


“BİZ MAZERET ÜRETMEYE DEĞİL, HİZMET ÜRETMEYE GELDİK”


Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  açıklanan Faaliyet raporunun önceki Belediye Başkanı Muharrem Akdemir dönemini hatırlatılması üzerine, “Bez hep birlikte ‘yeni Zonguldak’ diye yola çıkmış bir ekibiz.  Tabi eleştiri olacak, biz eleştiriye sonuna kadar açığız. Dediğim gibi burada farklı bir siyaset, farklı bir rekabet olacak ama şimdi Atınç Beyin dediği şu var;  ben Muharrem Beyi belki onlardan daha fazla seviyorum.” diyerek, "2020 yılını inşallah şantiye yılı yapacağız dedim. Bunun için gayret gösteriyoruz.  Zonguldak Cumhuriyetin ilk şehri Emeğin Başkenti Zonguldak diyoruz bu dere hala böyle ise bunun partisi yok. Bu koltuklarda, bu makamlarda olan hepimizin ayıbıdır. Biz şimdi Zonguldak adına bunları toparlamaya çalışıyoruz. Biz Zonguldak halkının emrindeyiz. Keşke bunlar CHP zamanında yapılsaydı da daha büyük şeyler konuşsaydık. Biz diyoruz ki, hep beraber birlik olalım, Zonguldak için kenetlenelim, bizden sonrakiler hala kronik, 30 yıldır kemikleşmiş sorunlarla uğraşmasınlar. Alt yapı konuşmayalım, kaçak su konuşmayalım, DSİ’yi, Lavuar alanını konuşmayalım.  Yazık günah bize. Birileri demiş, Lavuar alanı Lavuar alanı. Lavuar alanı değil orası Lavuar yalanını 20 senedir yaşıyoruz. Sonuç inşallah bu dönem hep beraber yapacağız. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Samimi olalım, ben şahsen samimiyim. Biz mazeret üretmeye değil, hizmet üretmeye geldik” diyerek, eleştirilere yanıt verdi. 

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Faaliyet raporu ile ilgili yapılan eleştirilere verdiği yapıtın ardından, yapılan oylamada AK Parti grubu ve MHP’nin oyları ile 17 yeterli oya karşılık CHP ve İYİ Parti’nin 12 olan yetersiz oyları sonucu Faaliyet raporu kabul edilmiş oldu.

Faaliyet raporunun yaklaşık 2 buçuk saat sürmesinin ardından, Belediye Meclisi’nin geri kalan 28 maddesinin görüşülmesine devam edildi.  

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER