BAŞKAN ALAN; "ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN"

BAŞKAN ALAN; "ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN"

Koronavirüs haritasında turuncudan kırmızıya dönmeye ramak kaldığını hatırlatan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Aan; Vatandaşların zorunlu olmadıkça sokaklara çıkmamaları tavsiyesinde bulunup tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
Vatandaşlara sabırlı ve tedbirli olmaları çağrısında bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; şunları söyledi:
“Zonguldak turuncu vaziyette devam ediyor. Tedbir ve yasaklardan hepimiz sıkıldık ve bunaldık. Belediye Başkanı olarak bizde kısıtlanıyoruz. Esnafımızla, vatandaşımızla bir araya gelemiyoruz, riske atmak istemiyoruz. Bu tamamen bizim elimizde olan bir şey. Maske, mesafe ve temizliğin üzerine basa basa belirtiyoruz ama Zonguldak, çevre şehircilik anlamında merkez ilçede sıkıntılarımız olduğunu hepimiz biliyoruz.Gazipaşa, soğuksu, acılıkta bir aradayız. İlçelerden gelen vatandaşlarımızla beraber merkez ilçede nüfus yoğunluğu artıyor. Gazipaşa da banka önleri özellikle, marketler, kamu kurumları ne yazık ki sosyal mesafeye dikkat edilmiyor. Bu şekilde tedbirsiz davranırsak yarın daha büyük kısıtlamaların gelme ihtimali artıyor. İstiyoruz ki kısıtlamalardan kurtulalım. Cumartesi olduğu gibi Pazar günüde evden çıkalım. Geçtiğimiz pazar hava ne güzeldi evde kalmak zorunda kaldık. İki haftadır bir rahatladık evden çıktık, rahatladık ama ne yazık ki vaka sayılarında artış var eğer böyle devam edersek turuncudan kırmızıya geçeriz, inşallah böyle bir şey olmaz. Oluduğu taktirde kısıtlamalar fazlasıyla geri gelecek. Bütün hemşerilerime rica ediyorum. Kötü başlayan bir şeyi iyi bitirmek elimizde, maskemizi çıkarmayalım, mesafeli oturalım, tedbiri elden bırakmayalım. Hiçbir virüs hiçbir mikrop bizim tedbirlerimizden daha güçlü olamaz. Rakamları arttırmayalım azaltalım. Herşey bizim elimizde, lütfen herkes duyarlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER