BAŞKAN ALTUN, ÇALIŞMALAR VE PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

BAŞKAN ALTUN, ÇALIŞMALAR VE PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Altun, Kilimli sahil yolu çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.
Kilimli'ye yeni bir meydan düzenlemesi yapacaklarını ayrıca belediyenin araç filosuna 1 kepçe ve 1 kamyon daha ekleyeceklerini belirten Başkan Kamil Altun, Zonguldak Meslek yüksek Okulu'na hemen bitişiğinde bulunan deponun bulunduğu araziyi tahsis ederek daha da büyüteceklerini ifade etti.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, eski pazar yerine yeni bir meydan yapacaklarını söyledi. Çok yakında çalışmalara başlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Altun, "İnşallah havaların ısınmasıyla beraber geçen sene gösterdiğiniz performansın çok daha üstünde bir performans göstererek hemşerilerimize layık olduğu hizmetleri tekrar hızlı bir şekilde Kilimli’mizle bizi de buluşturacağız. Şu anda ilçemizde bir meydan düzenlemesi yapacağız. Kilimlili hemşerilerim bilirler eski pazar yeri diye tabir edilen kısımda 3500 metrekarelik bir bölümde hemşerilerimizin rahat bir nefes alacağı rahat bir vakit geçirebileceği bir meydan oluşturacağız. İnşallah çok yakında ilk kazmayı vuracağız.  Burada 7 tane esnafımız vardı, Sağ olsunlar onlara burada bir meydan düzenlemesi yapacağımızı belirttiğimiz de bizlere yardımcı olacaklarını söylediler. Orada esnaflarımızın yerlerini değiştireceğiz, farklı yerlere taşıyacağız. İller Bankası'ndan aldığımız hibe ile beraber burada çok kısa sürede bir çalışma başlatıp ilçemize yakışır bir meydana oluşturacağız." dedi.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, araç filosunu büyütmeye devam edeceklerini belirterek, "Tabi Ankara ziyaretlerimizi devam ediyor burada Çevre şehircilik bakanlığımız dan belediyemize 1 kepçe de aldık. İnşallah çok yakın zamanda O da gelecek. Ayrıca araç filomuza 10 teker kamyon kazandırdık. O da yaklaşık 10-15 gün içerisinde gelip ilçemizin hizmetine sunulacak." şeklinde konuştu.

KYK YURDUNUN TEMELİ ATILMAK ÜZERE

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Tabii ki biliyorsunuz  350 kişilik KYK yurdumuzun da temeli atılmak üzere. Şu anda yüklenici firma çok hızlı bir çalışma içinde" dedi.

Kilimli sahil yolu çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Kamil Altun, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Mithatpaşa tünelleri ve Aslankayası tünelleri ile beraber Kilimli sahil yolu projesi var. Firma buradaki firmada çok hızlı çok güçlü bir şekilde çalışıyor. Arı ayrı aynı anda 5-6 yerde çok büyük bir çalışma içerisinde. Bu ayın içerisinde de Kilimli tarafında da artık kazmayı vuracak. Cumhurbaşkanımızın da verdiği talimatlar sonucunda İnşallah yıl sonunda Kilimli sahil yolu tamamlanmış olup Zonguldak'ın Kilimli ilçemizin hemşerileri hizmetine girmiş olacak.

Sahil yolu nedeniyle sahil park alanında değişikler olacağını belirten Başkan Kamil Altun şunları söyledi.
Tabii Sahil yolu nedeniyle sahilde ki de değişiklik olacak. Aslankayası ve Kilimli balıkçı barınağı arası deniz 15 metre daha doldurulacak. Burada bir tahkimat yapılacak ve çok daha güçlendirilecek. E tabii ki parkımızın küçük bir bölümü de olsa sahil tarafında burada yol çalışması nedeniyle kaybedeceğiz ama en kısa yapacağımız çok güzel çok büyük bir proje ile beraber hem de yolun tamamlanmasıyla ile beraber kimliği balıkçı barınağı tarafında bulunan büyük bölgede Biz de yeni parkımızı, yeni aksiyon alanları. Yepyeni yürüyüş yolları oluşturarak burada çok daha büyük bir kazanım elde edeceğiz. Bu anlamda kiminle hemşerilerimizin gönlü rahat olsun. Kilimlili hemşerilerimizin en rahat bir şekilde vakit yerine getirebileceği alanlar oluşturup çok daha modern bir park oluşturacağız."

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne ait Zonguldak Meslek Yüksek Okulu’na ait kampüs alanının genişletilmesi ile ilgili bilgi veren başkan Kamil Altun, "Orada şu anda deposu olan bir esnafımız var, kendisi ile de konuştum Çok kısa zamanda artık oraya boşaltacak ve biz de burayı meslek yüksekokulumuza tahsisini tamamen gerçekleştirip Meslek yüksek yüksekokulumuzun daha da büyümesine anlamında çalışmalara hız bir şekilde başlayacağız." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER