Başkan Çakır’dan ABD planına sert tepki

Başkan Çakır’dan ABD planına sert tepki

Başkan Çakır’dan ABD planına sert tepki

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in bölünmez başkenti olarak kabul eden Ortadoğu planına tepki göstererek, “Kudüs İslamiyetin ilk kıblesi, Filistin’in ebedi başkentidir” dedi. Çakır, her zaman olduğu gibi bundan sonra da Filistin halkının yanında olacaklarını kaydetti.

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Çakır, yayınladığı açıklamada, ABD’nin tek taraflı olarak Kudüs’ün statüsünü İsrail lehine belirleyen bir planı kamuoyuna açıkladığını belirtti.

Çakır şunları kaydetti:

“ABD, 2018’de büyükelçiliğini Kudüs’e taşımak suretiyle barışı gölgelemesinin ardından, bugün yine bölge barışını tehdit eden bir karara imza atarak, bölge halkının iradesini yok saymış, Filistin’in ebedi başkenti Kudüs’ü İsrail’in bölünmez başkenti olarak tanıma anlamına gelen bir planı açıklamıştır.

Bu plan tek taraflıdır ve Kudüs’ün bölge için anlamını kavramamış  kişiler tarafından  sözde çözüm diye dayatılan, neticesiz kalacağına inandığımız, uluslararası hukuku yok sayan pervasız bir girişimdir.   Kudüs, İslamiyetin ilk kıblesi olduğu gibi,  aynı zamanda  Filistin’in de ebedi başkentidir.   İşgalci İsrail’in haksız, hukuksuz pozisyonunun meşrulaştırılması anlamına gelen bu planı kabul etmiyor, ABD’nin bu girişimini şiddetle kınıyoruz.

Bu çerçevede, emperyalist güçlerin ortadoğu’daki çıkar oyunlarının yeni bir halkası olduğuna inandığımız bu planı şiddetle reddediyor, bugüne dek olduğu gibi, bundan sonra da haklarını korumak için mücadele veren Filistin halkının yanında olacağımızı tüm dünya kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER