Başkan Yılmaz: "Diğer hisselere de talibiz"

Başkan Yılmaz: "Diğer hisselere de talibiz"

Başkan Yılmaz: "Diğer hisselere de talibiz"

Kozlu Belediyesi ile Akmercan Batıkargaz Doğalgaz Şirketler Grubu arasında hisse sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ile Akmercan Batıkargaz Doğalgaz Şirketler Grubu Genel Müdürü Yunus Kesgin arasında imzalanan protokolle 5 milyon lira kuruluş sermayesi bulunan Akmercandan her yıl yüzde 1lik hisse payı alacak.
Kesgin: Yerel yönetimlere artı değer katıyoruz
Kozlunun yüzde 80inde doğalgaz çalışmalarını tamamladıklarını önümüzdeki iki yılda ise ilçenin tamamına doğalgaz vereceklerini ifade eden Akmercan Batıkargaz Doğalgaz Şirketler Grubu Genel müdürü Yunus Kesgin; Kozluda yaptığımız yatırımlarda 15 bin aboneye hitap edecek bir yatırım yaptık. Şu anda 6 bin 500 bağımsız bölüm abonemiz var. Bunlardan 5 bin abonemiz doğalgaz kullanıyor. Doğalgaz Piyasası Kanunu gereği dağıtım şirketlerine yerel yönetimler yüzde 10 hissedardır. Şirketimizin kuruluş sermayesi 5 milyon liradır. Yüzde 10 belediye hisseleri olan 500 bin lira ise Zonguldak, Bartın, Kilimli, Kozlu, Çaycuma ve Devrek belediyeleri arasında nüfus dağılımına göre paylaşım yapılacaktır. Bu anlamda Kozlu Belediyesine yüzde 1 hisse düşmektedir. Bugünde burada bu yüzde 1lik hissesini devretmek üzere toplandık. Kozlu Belediyesi artık Akmercanın yüzde 1lik hissedarıdır. Kozlu Belediyesi yüzde 1 bedelsiz hissedar olmasının yanı sıra bir temsilcimiz burada görev yapacaktır. Şirketimiz yıllık vergi sonrası elde edeceği kardan Kozlu Belediyesi yüzde 1 hisse alacaktır. Bu da yerel yönetimimize artı bir katma değer olacaktır. Kozluda yüzde 80lik çalışmamızı tamamladık. Geriye kalan yüzde 20lik bölümü de önümüzdeki iki yıl içiresinde tamamlayarak Kozlunun tamamına doğalgaz vermeyi planlıyoruz dedi.
Yılmaz: Diğer hisselere de talibiz
Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ise; Borç idare eden bir belediye olarak bir kaynak yaratılması bizleri heyecanlandırıyor. Yüzde 6lık kısımdan da hisse alma şansımız olursa bundan faydalanmak istiyoruz. Bölgemiz doğalgazı kullanabilecek bir bölgedir. Yatırımlarda gayet güzel gidiyor. Çalışmalar süresince sürekli destek gördük. Yeni yılla birlikte eksiklik kalan mahallelerimizi de hızla çalışılarak doğalgaza kavuşturmak istiyoruz. Belediye olarak bu çalışmalar her türlü kolaylığı gösteririz. Kozlu Esenköy mevkiinde bilindiği gibi, Diş Hekimliği Fakültemiz, Tıp Fakültemiz, Eczacılık Fakültemiz ile yakın zamanda Hukuk Fakültemiz açılacak. Aynı zamanda öğrenci yurtlarımız bölgede bulunuyor. Doğalgazdan bu bölgemizin da faydalanmasını istiyoruz. Bulvar çalışmamıza başlamadan önce Topbaşından çelik hatla Esenköyün de faydalanmasını istiyoruz diyerek, taleplerini dile getirdi.
Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ile Akmercan Batıkargaz Doğalgaz Şirketler Grubu Genel müdürü Yunus Kesgin konuşmaların ardından hisse devir sözleşmesini imzaladı.

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER