Başoğlu ayakta alkışlandı

Başoğlu ayakta alkışlandı

Başoğlu ayakta alkışlandı

CHP 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nı Ankara’da Yeni Mahalle Belediyesi’ne ait Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kurultayda CHP Zonguldak İl Başkanı Umut Başoğlu; İl örgütlerinin bölgesel, mahalle ve köy dengelerini koruyarak adayların belirlenmesi gerektiğini savunan bir konuşma yaptı.

Başkan Başoğlu’nun Genel Merkez 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda aday belirlemesiyle ilgili 52’nci madde üzerinde söz alarak yaptığı bu konuşma uzun süre alkışlandı.

Başoğlu konuşmasında; “Demokrasiden bahsediyoruz, ön seçimden bahsediyoruz. Sanki ön seçim yokmuş gibi bir hava oluşturuyoruz. Zonguldak İl Başkanı olmadan önce, Çaycuma İlçe Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi, Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olarak arkadaşlarım gibi 2015 yılında ön seçime girdim. CHP kimsenin iki dudağı arasında ilçe başkanı, il başkanı ve belediye başkanı belirlemedi. Bizler bunu yaparken bölgesel ve mahallelerdeki dengeleri gözetmeyecek miyiz? Bugün itibariyle İl Başkanı olarak görev yapıyorum. 2014 yılında da Çaycuma İlçe Başkanıydım. İlçenin 6 belediyesi AKP’deydi. Bu seçimlerde ilçe belediyemiz dahil, 4 belediyeyi AKP’nin elinden aldık. Bölgesel, mahalle, köy dengeleri bir parti seçime giderken bu kadar önemsiz olabilir mi? Az önce arkadaşlarımız sanki ön seçim yokmuş gibi bir hava oluşturuldu. Tüzüğümüzde adaylıkların belirlenmesiyle ilgili maddeler var. Aday saptama noktasında partimiz il örgütlerine sorumluluk yüklüyor. İl örgütlerini ve Parti Meclisi’ni kim belirliyor? 7 Haziran’daki genel seçimler öncesi Merkez Yoklamasıyla atandığınızda neden sesinizi çıkarmadınız? Örgütler kendi bölgelerini bilir ve tanır. Bırakın örgütler kendi bölgeleriyle ilgili kararı kendileri versinler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER