BAŞYİĞİT'İ YALNIZ BIRAKMADILAR!.

BAŞYİĞİT’İ YALNIZ BIRAKMADILAR!.

BAŞYİĞİT'İ YALNIZ BIRAKMADILAR!.

Almanya’nın sevilen işadamlarından Aletdin Başyiğit oğlunu evlendirdi. Başyiğit’i bu mutlu gününde Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu üyeleri yalnız bırakmadı..
Zonguldak Şehit Aileleri Derneğinin bina yapımına büyük destekte bulunan ve Almanya’daki türk derneklerine hatırı sayılır bağışlar yapan Zonguldak doğumlu Aletdin Başyiğit, Almanya’nın Marl semtinde oğlu Yasin’i evlendirdi.
Yasin ve Sibel çiftinin adına düzenlenen görkemli törene Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra bölgenin protokolü, işadamları ve sevenleri katıldı..
Burada bir konuşma yapan Karakulak; “ Önce bu kardeşimizi Zonguldak ve çevresinin tanımasını istiyoruz. A.Başyiğit genç yaşta gurbete çıkan Almanya’da bir çok STK’lara yardımcı olup bağışlar yapmış destek vermiştir. Avrupa’da Ticaret yapan Zonguldak Merkez Doğumlu bir işadamımızdır. Zonguldak ta Şehit Aileleri Derneğine ait Binası var ve Türkiye de bir çok illerin sahip olamadığı bir yapıdadır. Başyiğit kardeşimizin derneğin 2007- 2009 yıllarında düzenlenen gecelerinde yapmış olduğu bağış desteklerinin de katkısıyla elde edilen Bağış ile şehitlerimize sahip çıkma adına geride kalan ailelerine daima maddi manevi destek verme düşüncesiyle yaptırılan bir Dernek Binası mevcuttur. Zonguldak bölgesine hizmet veren bu binanın temelinden bitimine kadar ilgilenen Derneğimiz 6. Dönem de Recep Kâhya başkanlığında yapılan bir gecenin gelirini tamamen Şehit ailelerine bağışlanmıştır. Başyiğit bir işadamı üyemiz olarak yapmış olduğu 10.000.-€ gibi bir bağışla asla unutulmayan bir yardımda bulunmuştur. Avrupa Zonguldaklılar Derneği ne vermiş olduğu Maddi ve Manevi desteği dernek tarihimizde ‘altın harflerle’ kayıtlara geçirilmiştir. Derneğimizin böyle az ve çok hiç kıyaslamadan insanlığa hizmeti bulunan kim olursa olsun sahip çıkmaktadır. Bu konuyu dile getirmemizin tek amacında gerçek şudur ki, böyle güzel insanlarımızın Anavatan dan uzaklarda Ticaret yaparak doğduğu topraklara sahip çıkmaları acısından toplumun da bilmesi gerektiği bir değerdir, düşüncesini taşınmaktayız. “, şeklinde konuştu..

 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER