BATI KARADENİZLİLER BİRLİĞİ'NDEN TOPTAN'A ZİYARET

BATI KARADENİZLİLER BİRLİĞİ'NDEN TOPTAN'A ZİYARET

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Başkanı Tuncay Gençler, Başkan Yardımcıları Hasan Kaya ve Aydın Öksüz, TBMM eski Başkan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan’ı, ziyaret etti.

Ziyarette, Köksal Toptan'ın bacanağı Kamil Kalaycı’nın vefatı nedeni ile başsağlığı dileklerini ileten Tuncay Gençer "Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği olarak Önceki Meclis Başkanlarımızdan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Etik Kurulu Başkanı Sayın Köksal Toptan ağabeyimize, bacanağı Kamil Kalaycı Beyin vefatı nedeni ile makamında ziyaret ederek başsağlığı dileklerimizi ilettik. Sevdiklerine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.” dedi.

GENÇER; "Ortak acılarımızla üzüldük, mutlu günlerde kaynaştık, ihmal edilmiş ortak bir kaderi paylaştık"

Batı Karadeniz’in cazibe merkezi olarak Filyos’un ve bölgemizin ufkunu genişletecek yeraltı kaynakları ile yeni bir yolculuğun bizi beklediğini belirten Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Başkanı Tuncay Gençer, şunları ifade etti: “Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği olarak kuruluşumuzdan günümüze, Ülkemizin üçüncü büyük limanı olan Filyos Limanını Çankırı, Bolu, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu, Zonguldak İllerinden oluşan Birliğimizin cazibe merkezi olarak gördük. Bölgemizi de her daim aynı kaderi paylaşan bir bütün olarak gördük. Ortak acılarımızla üzüldük, mutlu günlerde kaynaştık, ihmal edilmiş ortak bir kaderi paylaştık. Bölgemizin, Ülkemizin gelişmesine büyük katkı verebilecek kapasiteye sahip olduğunu vizyoner bir dille her zeminde dile getirdik. Yıllara sari olarak, devamlı göç veren bölgemizdeki en önemli sorunlardan yatırımların artırılması için fedakar ve vizyoner bir bakış ile üst düzey lobicilik faaliyetleri gösteriyoruz.  Karadeniz otoyolunun Sinop – Düzce arasındaki sahilden geçmesi gereken kısmının hızlıca yapılması gerektiğini, Arifiye–Bartın demiryolu projesinin bir an önce yapılması gerektiğini, "Ilgaz Dağı neden Davos olmasın" parolası ile resme büyük bakarak Dünya insanı olmak istediğimizi Ankara'da her zeminde dile getirdik. Milli aracın Filyos’ta üretilmesi talebimizi Külliye dahil, yüksek sesle dile getirerek araç üretimi konusunda yatırımcıların ilgisini bu merkeze çekmeye çalıştık. Bunun yanında birçok konuyu farklı boyutlarıyla dile getirerek, Batı Karadeniz Bölgesinin topluca kalkınmasına katkı verebilecek bir vizyon ve her kesimde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Batı Karadeniz’in cazibe merkezi olarak Filyos’un ve Bölgemizin ufkunu genişletecek yeraltı kaynakları ile yeni bir yolculuk bizi bekliyor. Bu yolculukta bölgemiz aynı rotada yol alan bir gemi gibi, sıratı müstakim yolda Devletine ve Özüne bağlı bir insan yapısına bağlı olmasına rağmen, Bürokratik Karar alma mekanizmalarında yeterince temsil edilemiyor. Bu durumuda tersine çevirmeyi hedefliyoruz. Siz değerli büyüğümüzle olan hukukumuz çerçevesinde,  bu mücadelemizde saflarımızı sıklaştırarak, birbirimizin elinden daha sıkı tutmamız gerektiğini belirtirken, nezaketli kabulünüz nedeni ile şükranlarımı sunuyorum^” Ziyaret nedeniyle konuklarına teşekkür eden Köksal Toptan’da, birliği yakından takip ettiğini, hayırlı ve güzel işler yaptığını, bölge adına özellikle proje bazlı her türlü girişimde sonuna kadar, bölgemizin ve birliğin yanında olacağını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER