Bayraktar, 'Adelet en yüce değerdir'

Bayraktar, “Adelet en yüce değerdir”

Bayraktar, 'Adelet en yüce değerdir'

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan İYİ Parti Zonguldak il başkanı Ragıp Bayraktar, “Adalet en yüce değerdir. Adaletin tecelli etmesi için yargının bağımsız olması kaçınılmazdır.” Dedi.
“HUKUK DÜZENİ UTAN VERİCİ BOYUTTADIR”
İYİ Parti Zonguldak İl başkanı Ragıp Bayraktar mesajında şu ifadelere yer verdi, “Türkiye’yi 16 yıldır yönetenler, adalet ve hukuk düzenini yok ederek bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışladır. Bağımsızlığını yitiren yargı, siyasal iktidarın emrine girmiş bir adliye düzeni ve en kutsal hak olan savunma mekanizmasının işletilememesi toplumun tüm kesimlerinde mağdurlar yaratmış ve bu baskıcı anlayışlar nedeniyle Türkiye uluslararası hukuk düzeninde utanç verici durumlara düşürülmüştür.”
“ADALET ORTAK DEĞERDİR”
Avukatlarımız bugün görevlerini yapamıyorsa, insanlarımız en doğal savunma haklarını kullanamıyorsa bunun birinci derecede sorumlusu adı “adalet” olan ama adaletten uzak bir siyasal iktidardır. İYİ Parti’nin programında hak, hukuk, adalet ve tam bağımsız öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Adalet duygusu tüm insanlığın ortak değeridir. FETÖ terör örgütüne teslim edilen bir hukuk düzeni ülkemizi 15 Temmuz darbe sürecine getirmiştir. İYİ Parti olarak, iktidara geldiğimizde Türkiye’de hukuk düzenimiz tam bağımsız olacaktır. Adaletin herkese bir gün gerekli olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Türkiye’de tam bağımsız yargı düzeninin ve hukukçularımızın yasal haklarını sınırsızca kullanabildiği hukuk devleti hepimizin en büyük hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER