Bayram İçin Bekleyiş Sürüyor

Bayram İçin Bekleyiş Sürüyor

Bayram İçin Bekleyiş Sürüyor

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Zonguldakın Ereğli ilçesinde kurban pazarı kuruldu.

Kurban Bayramı öncesi Ereğli Belediyesine ait Delihakkı mevkisinde bulunan boş alana kurulan pazarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar satışa sunuldu.

Yaklaşık 20 yıldır hayvancılık ile uğraşan ve ilçeye Karstan 17 tane büyükbaş hayvanla geldiğini aktaran Necmettin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyatların geçtiğimiz yıl ile aynı olduğunu söyledi.

Hayvan pazarında ilk gün hayvan satışı yaptığını belirten Arslan, Siftahı yaptık, şükürler olsun. Hayvanlar yavaş yavaş satılıyor. Maliyetlere bakıldığında hayvancılığı bırakacağız gibi gözüküyor. Yem, saman pahalı. Hayvan yerinde pahalı. Buraya geliyorsun alıcıya derdimizi anlatamıyoruz. Fiyatı söylüyoruz, ne yapıyorsun sen diyorlar. dedi.

Yaklaşık 800 kilogram olan hayvanını 15 bin lirayla satışa sunduğunu ifade eden Arslan, büyükbaş hayvanların 5 bin 500 ile 15 bin lira, küçükbaş hayvanların ise 750 ile bin 500 lira arasında fiyatlarının değiştiğini söyledi.

Baba mesleği hayvancılığı yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Hüseyin Duyar ise 400 koyununu 750 ile bin 500 lira arasında satışa sunduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yılki kurbanlık fiyatlarının bu yıl değişmediğini kaydeden Duyar, Bu yıl da tüm hayvanları satacağım inşallah. dedi.

Ereğli Belediyesine bağlı Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de hayvan pazarının bulunduğu alanda denetim yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER