Bayramı öncesi Merkez Pazaryeri açıldı...

Bayramı öncesi Merkez Pazaryeri açıldı...

Bayramı öncesi Merkez Pazaryeri açıldı...

 Karadeniz Ereğli’de 2 Nisan’da kapatılan Merkez Pazaryeri ve köylü pazarı, Ramazan Bayramı öncesinde, Koronavirüs salgınına yönelik sıkı tedbirler altında açıldı. Pazarın girişleri denetim altına alındı, sosyal mesafe denetimleri yapıldı, maskesiz girişlere izin verilmedi.

Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de normalleşme adımları tek tek hayata geçiyor. 2 Nisan 2020 günü kapatılan Karadeniz Ereğli Merkez Pazaryeri, 21 Mayıs itibarıyla ilk kez vatandaşlara kapılarını açtı. Bir buçuk aylık aranın ardından kurulan ilk pazarda, Koronavirüs tedbirleri etkisini hissettirdi.  Zabıta ve güvenlik ekipleri sürekli denetim yaparken, pazarcılar ve vatandaşların da kurallara uymaya özen gösterdiği gözlendi.

Yaklaşık elli gündür kapalı olan pazaryerine girişler demir bariyerlerle tek noktadan kontrollü olarak verildi. Giriş ve çıkışlar için ayrı noktalar oluşturulduğundan, pazara gelen ve ayrılan vatandaşlar birbiriyle karşılaşmadı. Pazaryeri bölgesine girişi sağlayan tüm ara yollar görevliler tarafından kontrol altına alındı. Pazaryeri önünden belediye yönüne geçen güzergâhta da araç trafiğinin kontrollü olması sağlandı. 

ZABITA MÜDÜRÜ YAKINDAN DENETLEDİ…

Bayram öncesi olması dolayısıyla, pazarda kalabalık beklentisi olduğundan, kaymakamlık tarafından zabıta ekipleri güvenlik görevlileri ile takviye edildi. Denetim çalışmaları, Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Aydın tarafından yakından takip edildi.

Ayrıca Zabıta ekipleri giriş noktalarında maske dağıttı, pazara gelen vatandaşların ateşi ölçüldü. Pazaryerinin girişine vatandaşların kullanımı için dezenfektan yerleştirildi.

VATANDAŞ VE ESNAF DİKKATLİ…

İlçede pazaryerlerinin ilk kurulduğu günlerin aksine, Merkez Pazaryeri’nde daha düzenli bir alışveriş ortamı gözlemlendi.

Köylü Pazarı’nda ürünlerini satan üreticiler arasına iki metreyi aşkın mesafe konuldu. Esnaf ve vatandaşlar da alışverişlerinde sosyal mesafe kurallarına uymaya gayret gösterdi. Sosyal mesafe kuralı,  kısıtlamanın ardından ilk kurulan pazarlara göre çok daha etkili şekilde uygulandı.

Karadeniz Ereğli Zabıta Müdürü Halit Aydın, “Bugün merkez pazaryerimizi ilk kez hizmete açtık. Vatandaşlarımızı ateşini ölçerek pazara alıyoruz. Maskesi olmayanlar için görevlilerimiz maske dağıtıyor, şu ana kadar kayda değer bir problemle karşılaşmadık. Vatandaşımız ve esnafımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİ NORMAL BU OLACAK…

Salgının etkisini yitirme belirtileri verdiği bu günlerde, en önemli görev yine vatandaşa düşüyor. Salgın sona erse bile, yeniden tekrarlamaması için uzun bir süre Pazar alışverişlerinin kontrollü ve disiplinli yapılması bekleniyor. Bu açıdan, pazarda gereksiz dolaşmamak, alışverişlerini kısa sürede tamamlamak, sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymak gerekiyor.

Vatandaşların pazaryerlerinde kalabalıklaşmayı önlemek için, kendi yerleşim alanlarına en yakın pazaryerlerini tercih etmesi, şehir trafiğinin yükünün artmaması bakımından büyük önem taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2020, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER