BELEDİYE İŞ SENDİKASI YETKİ BEKLİYOR

BELEDİYE İŞ SENDİKASI YETKİ BEKLİYOR

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, belediye şirketleri ile ilgili sözleşme yetkisi sürecin halen tamamlanmadığını ve Çalışma Bakanlığı'ndan yetki beklediklerini ifade etti.

696 ile kadroya geçen kamu çalışanları açısından sürecin 31/10 itibariyle başlayacağını belirten Sendika Başkanı Osman Karataş şu açıklamayı yaptı: "Belediye İş Sendikası olarak Öncelikle 10 Kasım nedeniyle Atatürk'ü sevgi,  saygı, şükranla ve minnetle anıyorum. Belediye İş Sendikası olarak çalışmalarımız,1 Temmuz itibariyle belediye şirketleri yönünden bu sürecimizi başlattık. Bu süreçten itibaren tespitler geldi. Şu an itibariyle Devrek Belediyesi, Karaman Belediyesi, Karapınar Belediyesi'nde yetkileriniz geldi toplu sözleşme süreçlerinde iki belediyeyi bitirdik, Üçüncü belediye olan Devrek Belediyesi ile görüşmelerimiz son aşamada. Onu daha büyük ölçüde anlaştık. 

Diğer belediyelerle ilgili olan, belediye şirketleri ile ilgili olan sürecimiz hala beklemedeyiz. Bakanlık şu anda yetkilendirmeyi halen yapmadı Tespitlerimizi belirledi evet yetkili Sendika olarak buradayız fakat sözleşme yetkisi ile ilgili süreci hala tamamlamış değil. Bu anlamda bekliyoruz. Buradan sizin aracılığınızla bir kez daha sesleniyorum Çalışma Bakanlığı'na.  1 Temmuz'dan geçerli olacak Toplu sözleşme sürecinde ki gecikmiş haklarımızın bir an önce alabilmemiz açısında yetkilerimizin ivedilikle verilmesini bekliyoruz.  Bizim bu arada 696 ile kadroya geçen arkadaşların kamu çalışanları açısından süreç 31/10 itibariyle başlayacak onlarla ilgili. Onların esas konumuz burada iş kolları değişikliğidir. İş kolları değişikliği yapıldıktan sonra herkes asıl işlerinin girdiği iş kolundan olacağı için bizlerden ayrılan üye arkadaşlarımız var, iş kolları değişikliği olduğu için. Onlara da bizim sendikamıza kaldıkları süre içerisinde verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.bundan sonraki çalışmalarında hak arama mücadelelerinde hep birlikte mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha sözünü veriyoruz."

 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER