Belediye Meclisi bu yıl tatil yapmayacak!..

Belediye Meclisi bu yıl tatil yapmayacak!..

Belediye Meclisi bu yıl tatil yapmayacak!..

. Zonguldak belediye meclisinin mayıs ayı ilk birleşimi gerçekleştirildi.Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan toplantı öncesinde yaptığı konuşmada 15 Mayıs'ta belirler Birliği seçimlerinin olduğunu belirterek katılım çağrısında bulundu ve şunları söyledi: "Mahalli idareler seçimleri sonrasında,Türkiye Belediyeler Birliğine Üye seçimleri yapılmaktadır.

Bu uygulama tüm belediyeleri kapsamaktadır. Belediyemiz İl Belediyesi olması sebebiyle yapılacak üye seçimleri de bizim belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirilecektir.

 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14.00'da belediyemiz Meclis Salonunda Türkiye Belediyeler Meclisine Üye seçimi ile ilgili ile toplantı yapılacaktır. İlimiz dahilinde tüm belediyeler gelecek.Bu itibarla tüm meclis üyelerimizin 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 14.00'da belediye meclis salonunda yapılacak olan toplantıya katılmalarını rica ediyorum."dedi.Adından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. bir gündem maddesi olarak meclis toplantısı sesli ve görüntülü kaydının yapılabilirse hakkındaki yazı oybirliğiyle kabul edildi.Ardından ise belediye meclisinin tatil tespit hakkındaki yazısı Ak Parti Grup başkanvekili Bekir Selçuk'un yapmayalım önerisi şeklinde meclise sunuldu.Yapılan tartışmaların ardından meclisin tatil yapmama kararı oybirliğiyle kabul edildi. Usul tarşması yaşandı Gündem maddelerinde bulunan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zonguldak PTT başmüdürlüğü nün 3 araç park yeri ve tahsisi ve 5. Madde olan ulaşım hizmetleri müdürlüğü'nün Zonguldak İl Emniyet Müdürü'nün 6 araçlık park yeri ve tahsil talebi görüşülmesi esnasında usul tartışması yaşandı.Meclis trafik komisyonu havale edilmesi istenilen bu iki madde CHPnin itirazı üzerine hem trafik hem de bir plan bütçe komisyonu'na havale edildi.

Ulaşım hizmetleri müdürlüğü'nün Hayri bey sokakta tek yönlü trafik uygulaması ilgili kararı ise sadece trafik komisyonuna havale edildi.Meclisin mali hizmetlerinden gelen 7 8 ve 9. Maddeleri olan çeşitli firmalara katı atık bedelleri itirazlarini ilgilendiren maddeler plan ve bütçe komisyonu'na havale edildi.Mali Hizmetler Müdürlüğü belediyenin 2018 yılı gelir ve gider kesin hesap cetveli görüşülmesi hakkındaki yazısı ilgili daire müdürleri ile birlikte plan ve bütçe komisyonu'na havale edildi. Mali Hizmetler müdürlüğü'nün 187 sayılı belediyenin 2018 yılı mali yılı gelir ve gider kesin farketmeden görüşümüz hakkındaki yazısı plan ve bütçe komisyonu'na havale edildi.

Emlak ve istimlak müdürlüğü'nün 173 sayılı Genel Müdürü ait olan ilimiz Merkez ilçesi 10 Temmuz Mahallesi'nde bulunan 861 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satın alınması ve bu işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı yetki verilmesi talebi hakkındaki yazısı CHP'nin plan bütçe komisyonu sebep olduğu ancak kabul edildi. Son olarak insan kaynakları Eğitim Müdürlüğü'nün belediyede sözleşmeli inşaat mühendisi olarak 8 dereceli mühendis kadrosu boş tutulması İstihdami uygun görülen Abdullah Erdem Güney'in alacağı ücretin ve ek ödemeleri hakkındaki yazısı plan ve bütçe komisyonu'na havale edildi.

Meclisin ikinci birleşimin 7 Mayıs salı günü yapılması kararı alınarak meclis birleşimi sona erdi.





 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2019, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER