Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi. 7 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda Zonguldak Belediyesi’nde çalışan ve emekliye ayrılacak olan personelin kıdem tazminatlarının ve alacaklarının ödenmesi için İller Bankası’ndan ve resmi bankalarda 20.000.000 TL kredi çekilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi maddesi görüşüldü.
‘KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTELİYORUZ’
Konu hakkında konuşan Başkan Alan: “78 kişiden 64 çalışan emekli olacak. Emekli olma düşüncesi olanların sayısı günden güne artıyor. Emekli olmak isteyenlerin kafasında tazminat düşünceleri var. Biz artık emekliliği kafasına koyanları mağdur etmek istemiyoruz, avukat ücretleri ile uğraşmalarını istemiyoruz. Onlara yük getirmek istemiyoruz” dedi. 
Başkan Alan’ın yaptığı konuşmanın ardından madde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.
‘SÖZ AĞIZDAN BİR KERE ÇIKTI’
Öte yandan, gündemin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 25.06.2019 tarih ve 708 sayılı, 2012 Yılı Belediyemiz Gelir Tarifesindeki Su Abone Gruplarındaki Hastaneler ile ilgili tarifenin yeniden belirlenmesi hakkındaki yazısı okundu. Madde hakkında söz alan, CHP Grup Başkan vekili Atınç Kayınova, Başkan Alan, seçim döneminde su da yapacağı indirim konuşmalarını hatırlattı.
Seçim süresince verdikleri sözlerin hepsini hatırladıklarını söyleyen Başkan Alan: “Seçim dönemi verdiğim tüm sözleri hatırlıyorum.  Vatandaşın su konusunda cebini rahatlatacağız demiştik. Söz ağızdan bir kere çıktı. Kasım ayında bir çalışma yapıp Ocak 2020 de vatandaşında faturaya yansıdığı şekilde göreceğini ifade ediyorum. Bu önemli konu, su konusunu şekillendireceğiz" dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER