‘Ben işime bakarım’

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘Ben işime bakarım’

‘HIZLI BİR ÇALIŞMA İLE BİTİRİLSİN İSTİYORUM’
Zonguldak’ta ki çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir: “Doğalgaz çalışmalarımızda son aşamaya gelmek üzereyiz. Birkaç mahallemizde ara arter çalışmaları devam ediyor. Özellikle bir an önce çalışmalar bitsin istiyoruz. Dar noktalarda makineler girmiyor, çok büyük sorun yaşıyoruz. El kazısı ile yapılan çalışmalar hem uzun süreye yayılıyor hem işi zorlaştırıyor. Hızlı bir çalışma ile bitirilsin istiyorum. Enerji hatlarının yer altına alınması çalışması da hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaptığımız kazı çalışmalarında zemin oturmadan bir şey yapamıyoruz ve bu bizi sıkıntıya sokuyor. Halkımızın ve esnafımızın mağduriyetini gidermek adına aceleci bir tavır sergiliyoruz. Bu nedenle de sıkıntılar da çekiyoruz. Ama bunların en iyi şekilde üstesinden geleceğiz. Havaların güzel gitmesi ile beraber mahalle aralarında ki parke ve asfaltlama çalışmalarımız devam edecek. Öncelik olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yolunu bitirmek istiyoruz” dedi. 
‘BİRLİKTELİK SAĞLAMAK İSTİYORUM’
Birliktelikten bahseden Başkan Akdemir: “Türk politikasında olduğu gibi muhalefet, muhalefetliğini yapacaktır! Biz eleştirilere açığız, yalnız düzgün üslup ve cümle ile muhalefet edilmelidir. Yapılan peyzaj çalışmaları göreceli bir kavramdır. Rengini, duruşunu beğenmeyebilirler. Politika ve siyaset yapan arkadaşlarımızdan her kim olursa olsun Zonguldak adına birlikte olmak lazım, tek vücut olmamız gerekiyor. Böyle olursak Zonguldak daha farklı yerde olur ve kazanır. Artık milletvekillerimizle kucaklaşıyoruz, daha da kucaklaşacağız. Ben Zonguldak’a görevde olduğum sürece en iyisini kazandırmak istiyorum. O birlikteliği de sağlamak istiyorum” dedi. 
‘İNSANLARIMIZIN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ’
Haftasonu açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk kez Zonguldak’a kurulan mobil sağlık aracı hakkında bilgiler veren Akdemir: “CHP’li belediyeler sosyal belediyecilik anlamında gerçekten iyi bir çalışma içerisindeler. Bu anlamda bizler de spor yapan arkadaşlarımızın sağlıklı yapılabilmenin ne olduğunu göstermek adına araç tanzim ettik. EKG çekimi, kalp grafiği takibi, tansiyon ölçme gibi işlemler yapılacak. Bunlar bir sporcu için çok önemlidir. Aracımızın açılışını yaptık, Zonguldak’ta yapılan ilk çalışma. Devam edecek. Fener Sahasında, Şehir Stadında ve sahilde yürüyüş yapan vatandaşlarımız için zaman zaman hemşire ve doktor vasıtası ile aracımızda muayenelerini yaptıracağız. İnsanlara daha sağlıklı ve kendilerini tanıma adına da bir çalışma yapıyoruz. Güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum, Zonguldak’a hayırlı olsun” dedi.
‘KAPUZ PLAJINI HALKIMIZIN HİZMETİNE EN İYİ ŞEKİLDE SUNACAĞIZ’
Kapuz Plajında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akdemir: “Kapuz Plajında fırtınadan dolayı bir hayli sıkıntı geçirdik. Çok sağlam bir şekilde fırtınadan zarar gören duvarlarımızı yaptırdık. İnsanlarımızın dinlenebileceği yerleri hazırladık. Çevre düzenleme çalışmalarını bitirip önümüzde ki seneye hazırlanacağız. Mavi Bayrak almak için yine müracaatlarımızı yapacağız. Onu da sağladığımızda Kapuz Plajını halkımızın hizmetine en iyi şekilde sunacağız.”
‘MODERN BİR TESİSE SAHİBİZ’
Türkiye’nin sayılı tesislerinden birine Zonguldak’ın sahip olduğunun altını çözen Akdemir: “Atıksu Arıtma Tesisimizde çamur birikiyor ve koku yaptığı zannediliyor. Bir günlük arıza bile çok kötü etkiliyor. Koku varsa bile yaydırmamak için de sistem düşündük. Arıza yapmadığı sürece koku asla olmaz. Bizim sistemimiz çok ileri, gayet güzel çalışıyor. Türkiye’nin sayılı illeri içerisinde bulunan modern bir tesise sahibiz.”
‘AKİL İNSANLARLA BU İŞİ ÇÖZMEK İSTİYORUZ’
Merkez çarşısı ile ilgili düşüncelerini söyleyen Akdemir: “220’ye yakın yer sahibi ile toplantı yaptık. Artık herkes tapu sahi, o nedenle söz hakkımız var ama onlarla birlikte bu işi çözelim istiyoruz. Mevcut binanın yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Akil insanlarla bu işi çözmek istiyoruz” dedi.
‘FEVKANİ KÖPRÜSÜ DAHA GÜZEL OLACAK’
Fevkani Köprüsünde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Akdemir: “Fevkani Köprüsünün bir bölümü asfalt olarak sıkıntılıydı. Onu kazıttık ve asfaltı da yapıldığında daha güzel olacak. Otopark olarak yasak var ama sıkıntı yaşayabiliyoruz.”
‘DOLMUŞÇULAR ESKİ YERLERİNE GERİ DÖNECEK’
Dolmuş duraklarının eski yerinde hizmetlerine devam edeceğini söyleyen Akdemir: “Dolmuşçular eski yerlerine geri dönecek. Orada güzel bir çalışma yapılıyor. Genişleme çalışmaları da yapıldı. Yaya kaldırım korkulukları ve ışıklandırma çalışmaları da yapılacak.”
‘BEN ELEŞTİRİLERE AÇIK BİRİYİM’
Eleştirilere açık biri olduğunu sözlerine ekleyen Akdemir: “Ben eleştirilere açık biriyim, olmadan da olmaz zaten. Ben işime bakarım. Bazen kanıtsanmış birşeyler yapılabilir ama eleştiri olursa hatanızı da görmüş olursunuz. Uyarıları dikkate almak gerekiyor. Ben uyarıları dikkate alan biriyim. Biz halka hizmet için bu göreve geldik, o noktada benim nezdimde eleştiri olmalıdır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2018, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER