BEÜ'de o toplantıya katıldı

BEÜ'de o toplantıya katıldı

BEÜ'de o toplantıya katıldı

BEÜ, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurulu Toplantısına katıldı
BEÜ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitelerin Ziraat, Tarım, Orman, Su Ürünleri, Veterinerlik Fakültesi Dekanları, ilgili bölümlerin başkanları ile bahsi geçen konularda faaliyet gösteren Enstitü, Meslek Yüksekokulu ile Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlerinin katılımının gerçekleştirildiği toplantıya Üniversitemizi temsilen Çaycuma Gıda Tarım ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. İrem Uzunsoy, Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özge Algan Cavuldak ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümran Alan, katıldı.
Toplantıda; tarım, orman ve hayvancılık odaklı strateji ve politikalar ele alınarak akademik süreç anlamında geleceğe yönelik yapılabilecekler konuşuldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç yaptığı konuşmasında "Kalite Kurulu"nun kurulması, "misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma" ve "hedef odaklı uluslararasılaşma" gibi projelere değinerek özellikle 100/2000 YÖK Doktora Bursu Projesi ile "100 Öncelikli Alanda 2000 Öğrenciye Doktora Burs Programı"nı başlattıklarının altını çizdi. Burs programında öncelikli alanların içinde ‘Gıda Güvenliği ve Gıda Güvencesi, Gıda Üretimi, İşleme ve Teknolojisi, Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi, Sürdürülebilir Ormancılık ve Tarım, Robotik, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Veri Bilimi (Büyük Veri, Veri Depolama ve Veri Analitiği, Örüntü Tanıma' gibi ‘Hassas Tarım' çalışmalarını yakından ilgilendiren alanların bulunduğuna dikkat çekti. Ayrıca, tohum bankasının önemine değinerek tohum bankalarında özellikle ithalat bağımlılığını azaltacak çalışmalar yapmalarını ve tarımsal ürünlerin ıslah çalışmalarının Ar-Ge yatırımlarıyla desteklenmesini beklediklerini vurguladı. 
YÖK Başkanı Saraç'ın konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli konuşmasında gelecek nesillere dair iyi işler yapmanın çalışan ile öğrenci kalitesini artırmaktan geçtiğinin altını çizerek teori ile pratiğin bir arada yapıldığı bilime önem verilerek çocuklarımızı ilk 15 yılında toprakla haşır-neşir hale getirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Bunu başarmanın yolunun tarım, orman, su ürünleri ve veterinerlik fakültelerini daha değerli hale getirmelerinden geçtiğini söyleyen Pakdemirli, tarım ve hayvancılığın korunması için YÖK ve üniversitelerle protokol yapabileceklerini belirtti. Bakan Pakdemirli, "Bakanlığımız bünyesinde görev yapan birçok çalışanımız ve çok miktarda nitelikli araştırmacımız bulunmakta. Türkiye'nin dört bir yanında enstitülerimiz, araştırma yetkisi yapan kurumlarımız, büyük bir AR-GE altyapımız, tarım arazilerimiz var. Bu altyapımız YÖK ve üniversitelerimiz için büyük bir laboratuvar olabilir. Bu konuda üniversitelerimiz ile birlikte doğru netice verecek çalışmalar yapmamız gerekiyor." diye konuştu.
Programın sonunda, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkemizin ziraat, orman, su ürünleri ve veterinerlik odaklı strateji ve politikalarını, ilgili akademik birim yöneticileri ile paylaşırken, bu konuda üniversitelerimizin yöneticilerinin görüşlerini alarak, geleceğe yönelik akademik anlamda neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulundu.”

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER