BEÜ kampüslerinde 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Çaycuma, Devrek ve Ereğli Kampüslerimizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

BEÜ kampüslerinde 15 Temmuz etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Çaycuma, Devrek ve Ereğli Kampüslerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 

Etkinlikler kapsamında Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir konferans verildi. Yüksekokul toplantı salonunda 16 Temmuz Salı günü gerçekleşen, Öğr. Gör. Melek Toparlak Şahin’in konuşmacı olduğu konferansa, Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Yazıcı, Çaycuma Gıda Tarım MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrem Uzunsoy, akademik ve idari personel katıldı.
Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında hazırlanan kısa film gösterimi ile başlayan konferansta konuşan Öğr. Gör. Şahin 15 Temmuz’da milletimize yönelik gerçekleşen darbe girişiminin, yine aziz milletimizin kararlılığı, güçlü iradesi ve dik duruşu ile başarısızlığa uğratıldığını vurguladı. Şahin, kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı göğsünü siper ederek, tankların önüne çıkarak, ardında şanlı tarihine yakışır yeni kahramanlık destanları yazdırmak suretiyle onurlu bir direniş gösterdiğini ifade etti. Öğr. Gör. Şahin, “Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler. İnşallah bu millet böyle bir tehlikeyi bir daha yaşamaz” diye konuştu. Konferansın sonunda, Kaymakam Serkan Keçeli tarafından Öğr. Gör. Melek Toparlak Şahin’e teşekkür belgesi verildi. Konferansın ardından Çaycuma Kayıkçılar Camii’nde öğretim elemanlarının ve vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Devrek Kampüs de gerçekleşen programa ise Devrek MYO ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başlayan programda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Kesikoğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kesikoğlu, 15 Temmuz 2016’da bir grup ihanet çetesinin devletin kurumlarına sızarak milletin iradesine ve demokrasiye kast ettiğini, ancak aziz milletimizin  bu hain girişimlere fırsat vermediğini belirterek, şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu. Program, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen belgesel gösterimi ve fuaye alanındaki 15 Temmuz Milli Birlik Destanı Fotoğraf Sergisinin gezilmesiyle sona erdi. 
Ereğli Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen anma programda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Timur Koparan, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Belgeselinin izlenmesinin ardından Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Fatih Kayaalp bir konuşma yaptı.  Kayaalp, 251 vatandaşımızın şehit düştüğü, 2193 vatandaşımızın ise yaralanarak gazi olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin hiçbir zaman unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine ve zor zamanlarda bu ülkenin tüm fertlerinin nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğuna dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2019, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER