BEÜ'de usulsüzlük Var mı? Yok mu?

BEÜ'de usulsüzlük Var mı? Yok mu?

BEÜ'de usulsüzlük Var mı? Yok mu?

GÜNDEM’in ortaya çıkardığı Zonguldak Özel İdare’de ki ihale usulsüzlüklerinin ardından Zonguldak kamuoyunun merak ettiği Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ki ihale usulsüzlükleri gün ışığına çıkıyor. Recep Beytekin ve ME-SA İnşaat’ın aynı ihalelere ayrı ayrı teklif vererek rakiplerini saf dışı bırakmak, ve ihaleyi manipüle etmeye çalıştığı, kurumların buna sessiz kaldığı gözler önüne seriliyor.

İhale yasa ve hükümlerinde aynı adreste şirketlerin olması ve teminat mektuplarının aynı bankadan alınması, teklifin aynı kişilerce hazırlandığı kanaatini oluşturduğundan, tekliflerin devre dışı bırakılması ve yasal mevzuatın açıkça uygulanması gerektiği belirtilmesine rağmen Beyktekin ve ME-SA İnşaatın bu hükümlere uymadığı, devletten milyonlarca lira ihale aldıkları ortaya çıktı.

Zonguldak İl Özel İdaresi bünyesinde verilen ihalelerde yapılan usulsüzlüklerin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından yapılan ihalelerde aynı manipüle yönteminin izlediği ve ihalelerin alındığı belirlendi. Daha önce aynı yöntem ile alınan ihalelerin ardından Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yasaklı hale getirilen şirketlere, Zonguldak’ta ki kurumların ve yargının ses çıkarmaması ise bir başka soru işareti olarak kamu vicdanını sızlatıyor.

ÜNİVERSİTEYE SORUYORUZ

1-BEÜ Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı MYO dış cephe mantolama ve boyama yapım işine, Recep Beytekin ve ME-SA İnşaat aynı ihalede ayrı ayrı farklı teklif verdi mi? Vermedi mi? Kamu vicdanı için soruyoruz.

2-BEÜ Alaplı MYO Basketbol ve halı saha yapım işi ihalesine aynı adresten gösterilen ve aynı bankadan teminat mektubu alan ilgili iki şirket mevut ihaleye aynı anda girip ayrı ayrı teklif vererek, ihaleyi manipüle etti mi?

3-BEÜ İbn-i Sina Kampüsü Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi B blok zemin kat kantin- kafetarya düzenlenmesi yapım işinde Beytekin ve ME-SA inşaat aynı ihaleye ayrı ayrı teklif vererek başka şirketin ihale almasına engel oldu mu? Olmadı mı?

4-BEÜ Alaplı MYO Doğalgaz dönüşüm, OG hücrelerinin yenilenmesi ve çevre düzenlemesi yapım işinde aynı adreste gösterilen ve aynı bankadan teminat mektubu alan Beytekin ve ME-SA İnşaat yaptıkları yasaklı fiil ile ihaleye fesat karıştırdı mı? Karıştırmadı mı?

5-BEÜ 15 Temmuz Şehitler Kampüsü güvenlik kulübesi yapımı ve Uzun Mehmet Anıtı Işıklandırma ve onarım işi, Beytekin ve ME-SA İnşaatın mevcut ihaleye girerek ayrı ayrı tekliflerle ihale sürecine etki etti mi? Etmedi mi?

6-BEÜ İbn-i Sina Kampüsü Merkezi derslik ofisleri ve kütüphane yapım işinde yine aynı şirketler mevcut ihale yasası hükümlerini çiğneyerek, diğer şirketler ile olan rekabet kanunu ayaklar altına alarak, sürece etki etti mi? Etmedi mi?

7-BEÜ Mühendislik Fakültesi dekanlık binası onarım işinde Sabri Tığ ve Mecit Aydın’ın sahip oldukları Beytekin ve ME-SA İnşaat şirketleri ihale sürecini ve rekabet kurallarını ayaklar altın alarak ihaleyi kazandı mı? Kazanmadı mı?

 8-BEÜ bünyesinde bulanan Tıp Fakültesi içerisinde yer alan yeni laboratuvar ve binaların düzenlenmesi işini, aynı yöntemi izleyen şirketlerin yasaklanmasına ve emsal kararlar olmasına rağmen siyaset, medya gücünü kullanan Beytekin ve ME-SA İnşaat aldı mı? Almadı mı?

9-BEÜ Merkez Kampüs mühendislik laboratuvarları çevre aydınlatma tesisatı ve ısı merkezi arkası yol düzenleme yapım işini yine mevcut ve malum iki şirket aynı anda ayrı ayrı iki teklif ile devleti kandırma yoluna gitti mi? Gitmedi mi?

10-BEÜ Merkez Kampüs Kapalıspor Salonu dış cephe kaplaması, ses yalıtımı ve tadilat işini ME-SA ve Beytekin ünvanlı ikiz şirketler diğer rakipleri ile haksız rakabete girişip, danışıklı dövüş yaparak, ihale sürecini manipüle etti mi? Etmedi mi?

11-BEÜ Devrek MYO Çok Amaçlı Spor Salonu ikmal işini Beytekin ve ME-SA İnşaat şirketleri aynı ihalede farklı teklifler vererek ihale yasa ve hükümlerini çiğneyerek devleti kandırma yoluna gitti mi? Gitmedi mi?

12-BEÜ Merkez Kampüs’te bulunan kantin-kafeterya binasının kütüphane düzenlemesi ve mevcut binanın idari birimlerin kullanımı için tadilat ve onarım işini ikiz şirketler diğer diğer şirketleri farklı teklifler suretiyle bertaraf etti mi? Etmedi mi?

Biz sorduğumuz soruların yanıtlarını aslında biliyoruz. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilgili ihalelerde uygulanan yöntemler izlendiği için Beytekin ve ME-SA İnşaat şirketlerine ihalelerden yasaklama kararı verildi. Fakat Zonguldak’ta yapılan bu ihalelerde korkusuzca aynı karanlık senaryoyu ortaya koyan Sabri Tığ’a kurumların neden müdahale etmediği sorusuna ise ‘Medya tiranlığı’ ile şehre karabulut gibi çöken Ali Rıza Tığ’ın zehirli ve maksatlı yayımları ile cevap buluyoruz.

Zonguldak Özel İdaresi, Bülent Ecevit Üniversitesi ile ilgili geçmiş dönemde yapılan maksatlı haberler ve makaleler ile ihalelerin aynı döneme denk gelmesi ise rasgelemeyecek kadar bilinçli şekilde yapıldığı herkesin malumu.

Diğer taraftan Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’ın çete ittifakları ve karanlık yöntemlerini abi-kardeş çıkarlarına hizmet için sürdürüldüğü ve adeta orta-kafa-gol oynandığı idaaları yine kamu nezdinden konuşulan diğer konular olarak göze çarpıyor.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 20:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
şenol
şenol - 6 yıl Önce

yuh artık

mert
mert - 6 yıl Önce

kozlu tüneli gibi lağumları patladı

KEMAL
KEMAL - 6 yıl Önce

BU İŞE SAVCILIK ARTIK EL ATAR..ÜNİVERSİTE TOMBALALARI ÇÜNKÜ.

MESUT
MESUT - 6 yıl Önce

BEÜ 15 Temmuz Şehitler Kampüsü güvenlik kulübesi yapımı ve Uzun Mehmet Anıtı Işıklandırma ve onarım işi..BU İHALEYİ ALLAH RIZASI İÇİN İYİ ARAŞTIRIN..LÜTFEN.HELAL SİZE GÜNDEM GAZETSİ HELAL

AYDIN
AYDIN - 6 yıl Önce

CUMASIZ HAREKATİ DEVREDE .TOPLATILAR SIKLAŞTI,,BUNLARI KORUYAN AĞBİCİKLERİ VARR..AMAN DİKKAT EDİN.

KEMAL YAZICI
KEMAL YAZICI - 6 yıl Önce

SAYIN BÜROKRATLAR BU DAVRANIŞLAR İHALELERDE YASAK FİİL VEYA DAVRANIŞLARA GİRMİYORMU..NEDEN BU HAREMİLERİ KOLLUYRUNUSZ ..OLSUN.CİMER ÇÖZER YAKINDA..SEYREDIN KIYMETLİ BÜROKRATLAR.SEYREDIN...GÖREVİNİZİ KÖTÜYE KULLANIN BAKALIM..

ERTÜRK
ERTÜRK - 6 yıl Önce

2. İHALE SÜRECİNDEKİ YASAK FİİL VEYA DAVRANIŞLAR
4734 sayılı Kanunun 17 nci maddesine göre;
“İhalelerde aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunmak yasaktır:
a) Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle
veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.
b) İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde
bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.
c) Sahte belge veya sahte teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
d) Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi
veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla
teklif vermek..
KANUN AÇIKKK.NE BEKLİYOR GÖREVLİLER.ACABA.KIMI KIMDEN KORUYORLAR...ACABAAAAA.

MELİH
MELİH - 6 yıl Önce

BAK ÇAKALLARA DOLAYLI TEKLIF VERMIŞLER HEEEE...VAY BEEE.DEVLET UYUYORMU ACABAAA.BU KURUMLARDA Kİ BÜRÜKRATLAR NEDEN GÖZ YUMDULAR ACABAA.MENFATLERİ NE İDİ ACABA...YAZIKALR OLSUN SIZE YAZIKLAR OLSUN.EY GÖZ YUMAN BÜROKRATLAR..


SIRADAKİ HABER