Beyaz önlüğü ilk kez giydiler

BEÜ'de beyaz önlük giyme töreni

Beyaz önlüğü ilk kez giydiler

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi nde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni ile Fakülteye yeni katılan Dönem I öğrencilerine eğitimleri ve meslekleri boyunca en çok kullanacakları arasında olan önlükleri giydirildi.
Dekanlar, Müdürler, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler ile öğrenci ailelerinden oluşan yoğun bir katılımın gözlendiği törende ayrıca konuşmacı olarak davet edilen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu, Geleceğin Tıbbına Yeni Bir Bakış ve İbn-i Sina temalı ilk ders sunumunu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan yaptığı konuşmada Fakültenin tanıtımı, amaç ve hedefleri ile beklenen yeterlilik ve yetkinlikler üzerine bilgi verdikten sonra eğitim-öğretim kalite politikası kapsamında yapılan çalışmaları ve iyileştirmeleri özetledi. Fakülte olarak mezuniyet öncesi eğitim programını ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda güncellediklerini, akreditasyon başvurusu kapsamında özdeğerlendirme raporunu tamamlayarak akreditasyon derneği TEPDADa gönderdiklerini ve eğitim-öğretim ile ilgili gereken tüm kurul ve komisyonları oluşturduklarını belirterek bütün bu süreçlerde özverili çalışma, azim ve kararlılığı ile sınırsız destek veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özere teşekkürlerini vurguladı. Prof. Dr. Borazan; Bugün bu yolda beyaz önlük giyerek ilk adımı atacak olan genç tıbbiyelilere başarılar diliyorum dedi.
Düzenlenen törenin bir sonraki bölümünde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Emin Kansu, Geleceğin Tıbbına Yeni Bir Bakış ve İbn-i Sina konulu konuşmasında Precision Medicine diye adlandırılan ve hastaya özgü tedavi yaklaşımını benimseyen geleceğin tıbbı ile İbn-i Sina ve tıptaki önemine değindi. Prof. Dr. Kansu ayrıca genç tıbbiyelilere öneri ve öğütlerde bulundu. Prof. Dr. Kansuya katkılarından dolayı Dekan Prof. Dr. Ali Borazan tarafından teşekkür belgesi ve öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Daha sonra 2003-2006 yılları arasında Tıp Fakültesinde Dekanlık görevinde bulunmuş olan ve halen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine devam etmekte olan Prof. Dr. Gamze Mocan törenin önemi üzerine kısa bir konuşma yaparak öğrencilere yönelik Tıp eğitimi üzerine tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Mocana sunulan teşekkür belgesi sonrasında kornea nakli operasyonlarına başlamalarından dolayı Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaşa teşekkür belgesi takdim edildi.
Törenin son bölümünde ise öğrencilere Dekanlar, Müdürler ve Öğretim Üyeleri tarafından öğrencilere önlüklerinin giydirilmesi ve anı resimlerinin çekilmesiyle tören son buldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER