BİLGİ KİRLİLİĞİ OLMASIN ARTIK

Zonguldak Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis Toplantısı oldukça tartışmalı geçti. Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik, Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş’a, “Senin yüzünden plan notları iptal edildi” diyerek çıkıştı.

BİLGİ KİRLİLİĞİ OLMASIN ARTIK

Zonguldak Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda gergin anlar yaşandı.

6 gündem maddesiyle birlikte toplanan Meclisin ilk maddesinde bulunan, “İnsanı Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 17.11.2017 tarih ve 695 sayılı. Belediye Başkanlığımız ile Tüm Bel-Sen arasında 1 yıl süreli Toplu İş Sözleşmesi yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki yazısı” için, CHP Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik tarafından değişiklik önergesi verilerek ‘1 yıl’ ifadesini ‘2 yıl’ olarak değiştirilmesini istedi.

Yapılan oylamada değişiklik oy birliği ile kabul edilirken Bağımsız Meclis Üyesi Turan Demirtaş, hayır oyu kullanarak, “Meclise neden yanlış yazılmış” tepkisi gösterdi.

Sonrasında yeniden oylanarak madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 3, 4, 5 ve 6. maddelerinin İmar Komisyonu’na havale edilmesi oylandı.

Maddelerin okunduğu sırada Bağımsız Meclis Üyesi Turan Demirtaş maddelerin hepsini toplu olarak okunmaması gerektiğini, bunun aykırı olduğunu söyleyerek itiraz etti. Başkan Muharrem Akdemir’de, maddelerin okunmasından sonra itirazını yapması gerektiğini söyledi. Maddeleri okunduktan sonra itirazını tekrarlayan Turan Demirtaş, madde içerisinde yer alan imar planları neden duvara asılmadığını ve neye göre rey vereceklerini belirti. Demirtaş planın mahkeme tarafından değiştirildiğini hatırlatarak buna uyulup uyulmadığını sordu. Bunun üzerine Başkan Akdemir’de sözü Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak’a verdi. Albayrak, planın mahkemenin değiştirmiş olduğu plan değil, önceki plan olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik’te madde hakkında söz alarak konuşmaya başladı. Bu sırada Bağımsız Meclis Üyesi Turan Demirtaş, İzzet Türkçelik’e “Ben ne diyorum sen ne konuşuyorsun, aynı şeyler değil, farklı konuda açıklama yapıyorsun” deyince İzzet Türkçelik Turan Demirtaş’a, sert çıkarak, “Aynı konudan bahsediyoruz. Plan notları senin yüzünden iptal oldu” dedi. Demirtaş’ta ona cevap vererek karşılıklı konuşma şeklinde tartışma devam etti.

Tartışmayı Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir noktaladı ve oy birliğiyle 4 madde İmar Komisyonu’na havale edilmesine kara verdi.,

BİLGİ KİRLİLİĞİ OLMASIN ARTIK

Toplantını sonunda AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e soru sorarak, “Temizlik personeli 3 aydır maaşını almamış doğru mudur?” diye sordu. Başkan Akdemir’de bunu kesinlikle yanlış olduğunu, maaşların düzenli olarak ödendiğini söyledi ve kamuoyunda bilgi kirliliği olduğuna dikkat çekti.

İkinci Birleşim 7 Aralık Perşembe günü toplanacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER