Bir saat raporu değil Demirtaş'ı konuşmuşlar!

Bir saat raporu değil Demirtaş'ı konuşmuşlar!

Bir saat raporu değil Demirtaş'ı konuşmuşlar!

Zonguldak İl Genel Meclisi Mart/2018 dönemi 5. Birleşimi Başkan Necdet Karaveli başkanlığında 12 Katlı İş Merkezi’nde bulunan İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı başlangıç saatinden 1 saat sonra başlayan birleşimde partilerin grup toplantılarında faaliyet raporu ile ilgili yol haritası belirlediği öğrenildi.
İl Özel İdaresi 2017 Yılı Faaliyet Planı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 15 sayılı raporun görüşülmesi sırasında, tansiyon yükseldi. Bazı meclis üyeleri asfalt ve yol yapımlarında aksaklık olduğu sebebiyle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a yüklendi.
Demirtaş üzerinden dönen polemiklere ise asıl cevap Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’dan geldi. Zaman, faaliyet raporuna Ak Partili meclis üyelerinin münferit olaylar ve iç siyasetleri üzerinden yaklaştığını belirterek mercek altına alınması gereken asıl hususlara ise dikkat edilmediğinin altını çizdi. Zaman, komisyonda bulunan AK Partili üyelere eleştiriler göndererek, “Komisyonda bulunan arkadaşlar sadece münferit olaylara bakmışlar. Geçen sene Devrek’te bina depo sayısı 23 iken bu seni üç yazılmıştır. Aynı şekilde Çaycuma da 60 iken 50’ye düşmüştür” dedi.
Fikret Zaman’ın bu çıkışı Ak Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi ile arasında tartışmalara neden olurken Ak Parti grubunun meclise 1 saat geç gelmesi “Demirtaş’ı nasıl yıpratabiliriz?” ve “Görevden nasıl aldırmayı gündeme getirebiliriz” soruları üzerine yoğunlaştığı iddia ediliyor. İl Genel Meclisi Ak Parti grubu aslında faaliyet raporu değil, “Demirtaş’ı yıpratma yol haritasını” 1 saat incelediği belirtiliyor.
Diğer taraftan İl Genel Meclisi’nde hayvan barınakları konusu gündeme geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’nin “Zonguldak Belediyesi elini artık taşın altına koysun” çıkışına yine CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman, “Şimdi belediyeyi suçluyorlar. Ancak barınaklardaki beş elemanı parasını belediye ödüyor. Ayrıca belediye yine köpek başına para veriyor. Diğer taraftan Valilik ve belediye arasında bu noktada bir protokol mevcuttur” diyerek Zonguldak Belediyesi’nin hayvan barınaklarına verdiği desteğe dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER