'Biz mağdur edilmek istemiyoruz'

Fevkani Köprüsü esnafı isyan bayraklarını çekti!

'Biz mağdur edilmek istemiyoruz'

Zonguldak’ta 61 yıl önce inşa edilen Fevkani Köprüsünün yıkımı yeniden gündeme geldi.
Muharrem Akdemir’in Belediye Başkanı olduğu dönemde ekiplerin yaptığı incelemenin ardından, köprüye bakım ve onarım çalışması yapılmıştı. 
Ancak her dönem gündeme gelen Fevkani Köprüsünün yıkılıp-yıkılmayacağı yönünde yapılan açıklamalar, köprü altı esnafını da tedirgin ediyor. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak ziyaretinde köprünün yıkılabileceği sinyalini verirken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen köprünün kaldırılacağını açıkladı. Son olarak da düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları projenin tamamlanmasının ardından köprünün yıkılacağını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın sözleri de köprü altı esnafına isyan bayrağını çektirdi. 
 

MEHMET ALAY: ‘BİZİ RAHATLATACAK BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’
Yapılan bu açıklamaların ardından köprü altı esnafı zor günler geçiriyor. Köprünün yıkılmasını istemeyen köprü altı esnafı, Belediye Başkanı Alan’ın kendilerini rahatlatacak bir açıklama yapmasını istiyor. 
Köprü Altının köklü esnaflarından Mehmet Alay, basında yer alan haberlerin kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Köprüyü yıkmak isteyenlerin önceliğinin bir çözüm bulması gerektiğini söyleyen Mehmet Alay: “Köprünün yıkılmasına karşıyız. İlla ki yıkmak istiyorlarsa bir çözüm bulsunlar. Çalışmaların 2-3 yıl kadar sürebileceğini bizlere anlattı. Her gün basında yer alan yıkım haberlerinden dolayı hiçbir esnafımızda moral kalmadı. Biz artık Belediye Başkanımızdan bizi rahatlatacak bir açıklama istiyoruz. Belediye Başkanımızı ziyaretimizde bizi mağdur etmeyeceğini ve yer göstereceğini söyledi. Başkanımız seçim öncesinde bizleri ziyaretinde ‘Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz’ demişti. Esnafımız zaten borçlu. Biz yürekten inanıyoruz başkanımız bizi korur ve mağdur etmez” dedi. 

TAHSİN ALAY: ‘HUZURUMUZ KALMADI’
Köprü altı esnaflarından Tahsin Alay’da köprünün yıkılacak haberlerinin ardından rahatsızlık duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Köprünün yıkılacak haberini her gün basından takip ediyoruz. Köprü yıkılacaksa da bize verilecek yerin tespiti bizimle beraber yapılmalıdır. Bizim ticari itibarımızı yürütecek anlamda merkezi yer istiyoruz. Katlı bir bina istemiyoruz. Düz zeminde merkezi bir yeri tahsis etsinler, mağdur edilmeden yeni yerimize geçmemizi sağlasınlar biz bunu istiyoruz. Sayın başkanımızın köprünün yıkılacağını söylediği günden beri huzurumuz kalmadı. Bize bir açıklama yapılsın” dedi.

Öte yandan Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hasan Hamzaçebi’de, köprünün yıkılması durumunda esnafın ekmeğinden olacağını söylediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kim köprüyü yıkacaksa insanları ekmeğinden eder. Biz köprünün yıkılmasını istemiyoruz. Türkiye’nin bir çok noktasından üniversiteden yetkililer geldi, köprüyü inceledi. Köprünün bakımının yapılması gerektiğini, ömrünün olduğunu söyledi. Şunu da hatırlatırsak, Merkez Çarşısı ve 12 Katlı İş Merkezi köprüye yüktür, bu yüzden köprü de sorun oluşmaktadır. Köprüyü onarsınlar, biz yıkılmasını istemiyoruz” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2019, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER