Boksör Elif, unvanını korumak istiyor

Boksör Elif, unvanını korumak istiyor

Boksör Elif, unvanını korumak istiyor

Kariyerinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü bulunan milli boksör Elif Güneri, Polonyada düzenlenecek Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonasında unvanını korumak amacında.

 Boks Milli Takımının yarın Trabzonda başlayacak ikinci etap kampının ardından 10-19 Mayısta düzenlenecek şampiyonaya katılacak milli boksör, Türkiyeye altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Elif Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son Avrupa şampiyonu unvanını korumak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Her sporcu gibi hayalinin yine zirve olduğunu belirten Elif, 81 kiloda ringe çıkacağım. Çok iyi hazırlanma ve toparlanma kampı geçirdik. Şimdi ikinci etap kamplarımız başladı. Trabzondaki kampa katılacağım. Kampın ardından 4 günlük bir dinlenme olacak, daha sonra Polonyaya gideceğim. diye konuştu.

Elif, şöyle devam etti:

Avrupa Şampiyonasına bir numaralı seribaşı olarak gidiyorum. Hiçbir maç dövüşmeden kazanılmıyor. Çok iyi hazırlandık, çok iyi çalıştık. Şampiyon olmak, unvanımı korumak, o duyguları tekrar yaşamak istiyorum. Bunun için de var gücümle çalışıyorum. Dünya Şampiyonasına artık her boksör gidemiyor, eleme usulüyle gitmemiz gerekiyor. Dünya Şampiyonasına gidebilmem için Avrupa Şampiyonasında final oynamam gerekiyor. İşime iyi odaklandım. Hedefim, bireysel ve takım olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, bayrağımızı göndere çekip, İstiklal Marşımızı okutmak.

- Amacım çocuklara örnek olmak

Milli sporcu, Zonguldakın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığını anlatarak, okuldan kalan zamanlarını antrenman yaparak geçirdiğini ifade etti.

Zor şartlar altında antrenman yaptığını ancak bunu hiçbir zaman bahane etmediğini belirten Elif, şunları kaydetti:

Yoğun ve yorucu tempoya alıştım çünkü yaptığım işi, boksu, öğretmenliği ve çocuklarımı çok seviyorum. Amacım çocuklara örnek olmak. Ben yaptım sizler de yapın. diyebilmek. Allah inşallah bunu nasip eder. Filyostan Zonguldaka gelmem sıkıntı oluyor. Derslerimin olmadığı günler antrenman yapmaya Karabüke gidiyorum. Salonumuzun imkanları sınırlı. Daha iyi imkanlar altında hazırlanırsak, daha iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum. Şampiyonlar o lüks salonlarda değil, bu şekil salonlarda yetişiyor fakat imkanlarımız biraz daha iyi olsa daha iyi şartlar altında antrenman yapabileceğimizi ve daha çok şampiyon çıkartabileceğimizi düşünüyorum.

Elif Güneri, elde ettiği başarılarla yetinen bir sporcu olmadığına dikkati çekerek, birçok şampiyonluğu bulunduğunu ve bunlara bir kez daha Avrupa şampiyonluğunu eklemek istediğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER