"Bu değirmende çok kuşaklar değişti.

"Bu değirmende çok kuşaklar değişti.

"Bu değirmende çok kuşaklar değişti.

ZONGULDAK - Ereğli ilçesinde bir kişi dedesinin Çanakkale Savaşında şehit olmasının ardından babası tarafından çalıştırılan tarihi su değirmenini ayakta tutmaya çalışıyor

Ormanlı beldesine bağlı Sinitli Mahallesinde 1805 yılında yapıldığı belirtilen su değirmeni, bölge halkının uzun yıllardır mısır unu ihtiyacını karşılıyor.

Osman Uzun, yaptığı açıklamada, değirmeni ayakta tutmaya çalıştığını söyledi.

Ben ve ağabeyim çocukluğumuzdan beri su değirmeninde babamızın yanında çalışıyorduk. diyen Uzun, şöyle konuştu:

Bu değirmende çok kuşaklar değişti. Dedelerden ve babamdan gelen değirmenciliği devam ettiriyoruz. Babamın, 1998de hayatını kaybetmesinin ardından değirmenin tüm yükünü ben çekiyorum. Beldemiz, civar beldeler ve köylerden vatandaşlar değirmene geliyorlar. Getirdikleri mısırları değirmende öğütüyor, tenekesi 3 liradan mısır unu olarak veriyorum. Günde 25-30 teneke mısır öğütüyorum. Yörede buğday tüketimi fazla yok, arazinin büyük bir bölümü fındık ekili zaten.

Değirmeni işletmenin zor olduğunu ancak gücü yettikçe vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Uzun, Benden sonra çocuklarımın veya torunlarımın bu mesleği devam ettireceğini pek sanmıyorum. diye konuştu.

Belde sakinlerinden İsmail Üstün de tarihi su değirmeninin gelecek kuşaklara aktarılması için yetkililerin desteğine ihtiyacı olduklarını belirtti.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER