BU NASIL AÇIK İHALE?...

İHALEDE TEK FİRMA VAR! REKABET ORTAMI SAĞLANMAMIŞ! SABRİ TIĞ KAZANCINA KAZANÇ KATMIŞ!

BU NASIL AÇIK İHALE?...

Gündem Gazetesi’nin ortaya çıkardığı aynı adreste faaliyet gösteren birbirileri ile ilişkili 3 şirketin kamudan aldığı milyonlarca liralık ihaleleri yayınlamaya devam ediyoruz.
Bilindiği gibi; Sabri Tığ’ın sahibi olduğu Me-Sa inşaat Madencilik Hizmet Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile aynı adreste faaliyet gösteren ve aynı bankalardan aynı tarihlerde teminat mektubu alan Recep Beytekin ve Aydınhan firmalarının adeta ayrı adresteki rakip şirketler gibi kamu ihalelerine girerek rekabeti ortadan kaldırıp çok düşük kırımlarla onlarca milyon toplamda ise yüzlerce milyon liralık ihaleler almalarını Gündem Gazetesi ortaya çıkarmış ve aynı adreste faaliyet gösteren bu paravan şirketler daha sonra adreslerini değiştirmişlerdi. 
Rekabet ortamının yaşatılmadığı ve kamunun ciddi zararlara uğratıldığı ihaleler dosyalarını okurlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz.  
 

VARAN 5
Bu sefer sizlerle paylaştığımız yaklaşık 10 milyon liralık ihale oldukça ilginç ve dikkat çekici!
Zonguldak Özel İdaresi ve Belediyeleri Çevre –Altyapı Temel Hizmetler Birliği tarafından 10 milyon 93 bin 232 lira tahmini maliyeti bulunan bir ihale açılıyor.
İhaleye 5 firma teklif veriyor. Teklif verenler arasında Sabri Tığ’ın Me-Sa inşaat firması ile aynı adreste faaliyet gösteren Aydınhan Firmasının olup olmadığını henüz bilemiyoruz. Ancak ihale sonucunu göze aldığımızda Me-Sa ve Aydınhan’ın da katıldığını düşünebiliriz!
İhaleye giren 5 firmadan 4 tanesinin teklifi kabul edilmiyor!
Şimdi dikkat edin!
Tek firmanın teklifi kabul ediliyor ve o firma da, Sabri Tığ’ın sahibi olduğu Me-Sa inşaat firması ile aynı adreste faaliyet gösteren ve aynı bankalardan teminat mektubu alan Recep Beytekin firması…
Yani Sabri Tığ’ın paravan şirketi diyebiliriz!
Açık ihale usulü ile yapılan ihalede böylece rekabet ortamı yok ediliyor ve yüzde 50’lere varan kırımlar beklenirken sadece yüzde 6.37 gibi komik bir indirim ile ihale 9 milyon 450 bin liraya Recep Beytekin firmasına veriliyor!
Oysa bu ihale adaletli ve rekabet ortamının yaratıldığı bir ortamda yapılmış olsaydı ihale 5 milyon lira civarında bir rakam ile gidebilirdi.
Çünkü rekabet ortamının yaratıldığı ihalelerde yüzde 50’lere varan kırımlar gerçekleşiyor ve böylece kamu ciddi bir kar elde etmiş oluyor!
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile olan yakınlığı ile bilinen Sabri Tığ’ın dikkat çekici büyümesine böylece paravan şirketler ile katkı sağlanmış olunuyor!
Kamuoyu merak ediyor; Geçmişe dönük yapılan ihale dosyaları neden incelenmiyor?
Rekabet ortamı yaratılmadan yapılan ihalelerin sorumluları ve firmalar hakkında neden yasal işlem yapılmıyor?
Tek firmanın teklifinin kabul edildiği bu ihalede, o tek firma Sabri Tığ’ın şirketi ile aynı adreste faaliyet gösteren Recep Beytekin firması olmayıp başka bir firma olmuş olsaydı bu ihale iptal edilirmiydi?
Açık ihalede tek firma olan Recep Beytekin’in teklifinin kabul gördüğü durumda bu ihale iptal edildi mi?
Gündem Gazetesi kamu ihalelerinde yapılan usulsüzlükleri ve Sabri Tığ’ın şirketlerine sağlanan ayrıcalığı okurları ile paylaşmaya devam edecek…

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER