BU SAYI YETERSİZ!...

BU SAYI YETERSİZ!...

BU SAYI YETERSİZ!...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımına değerlendirdi.

TTK’ya alınacak olan 1500 işçi sayısının yetersiz olduğunu belirtken Fikret zaman, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan sayısı AKP döneminde 17 binden 7 bine düşmüş durumda. Gerçekten işçi açığı kurumda çok fazla. Ben de Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli olduğum için sürekli yaptığım görüşmelerde işçi açığın had safhada olduğu söyleniyor. Kurumda bir işçinin sırtında işçi açığı nedeniyle 4-5 kişini yapacağı işi bir kişini yapması artık mecburi hale gelmiş durumda. Şu anda alınacak olan 1500 işçi yeter mi, bana göre yetmez.

Bu alınacak 1500 kişi Zonguldak’ın işsizlik sorununu çözer mi oda çözüm değil, ancak söz verildiği için 1500 işçi alınacak. Yöntemini de öğrendiğimize göre daha önce bizim yaptığımız eleme sistemi ile değil tamamiyle ne kadar insan müracaat ederse ki biliyorsunuz Zonguldak’ta 50 bin civarında işsiz var şu anda. Bunların tahmin ediyorum 35 bini müracaatlarını yaparlar, yaş sınırı var bundan dolayı. 30 yaş ve altı olacak ve bu insanlar müracaat edebilecekler. Bunlar tombala ile alınacak olan 1500 içini çarpı dört katı yani 6 bin kişi bu torbadan çıkacak ve bu 6 bin kişi içersinde tekrar bir daha eleme yapılacak diye tahmin ediyoruz Ve böyle olacağını düşünüyoruz. Şimdiden yetmez ama Zonguldak’ımıza hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER