“Bu ülkenin gerçek sahipleri esnaf ve sanatkarlardır”

“Bu ülkenin gerçek sahipleri esnaf ve sanatkarlardır”

“Bu ülkenin gerçek sahipleri esnaf ve sanatkarlardır”

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik genel müdürlüğü tarafından Zonguldak'ta Esnaf ve sanatkarları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Toplantıda konuşan Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik genel müdürü Necmettin Erkan “Bu ülkenin gerçek sahipleri Esnaf ve sanatkarlardır” dedi.Zonguldak Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği nin ev sahipliğinde öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına çok sayıda esnaf ve esnaf temsilcisi katıldı.Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden ile birlikte çok sayıda esnaf oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.Toplantının açılış konuşmasını Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Muharrem Coşkun gerçekleştirdi.

Muharrem Coşkun yaptığı konuşmada , verilen destekler ile birlikte esnafların kepek kapatmaktan kurtarıldığını söyledi.Coşkun konuşmasında 2016-2017 ve 2018 yılı desteklerini anlattı.Muharrem Coşkun, 2016 yılında toplam 2 bin 529.000 hibe, 525 bin 187 lira da geri ödemeli faiz destek kullanıldığını açıkladı.Coşkun 2017 yılında ise toplamda 6 milyon 844 bin lira hibe ve 1 milyon 716 bin lira da geri ödemeli faiz destek kullanıldığını kaydetti.Muharrem Coşkun son olarak ise 2018 yılında 12 milyon 351 bin lira hibe, geri ödemeli 1 milyo 825 bin lira faizsiz destek kullanıldığını kaydetti.Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan konuşma yaptı.“Bir de biz Esnaf ve sanatkarlar kooperatifçilik Genel Müdürlüğü olarak her zaman esnafın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.Şu bilinsin ki bu ülkenin gerçek sahipleri Esnaf ve sanatkarlardır.15 Temmuz darbe sürecinde en çok hayatını kaybeden Esnaf ve sanatkarlardır. Sorunları bakanlık nezdinde çözmeye çalışıyoruz. Bakanlık olarak esnafımızı adım adım takip ediyoruz. Biz buraya sorunlarını dinlemeye geldik.'' dedi. 32. BÖLGE Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mehmet Azman esnafın verilen destekler ile birlikte tefeciye mahkum olmaktan kurtulduğunu kaydetti.Azman konuşmasında,

“Teskkomp olarak Türkiye genelinde bir buçuk milyar lira kredi kullandırılmış bir kuruluşuz. 2019'un ilk üç ayında 98 milyon lira kredi kullandırdık. 2019'da Zonguldak'ta ise 2019 yılının ilk 3 ayında ise 500 bin lira hibe desteği ile 11 iş yerini kazandırdıklarını ifade etti.Biz her zaman devletimizin yanındayız. Zonguldak'ta hiçbir sıkıntımız yok. Ben her zaman küçük esnafın yanındayız.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki hükümetlerde esnaf çok büyük destekler gördü ve görmeyede devam ediyor bundan dolayı da çok teşekkür ediyoruz”dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER