Bunu Konuşmak Ayıptır!

Bunu Konuşmak Ayıptır!

Bunu Konuşmak Ayıptır!

Chp İl Başkan Adayı Umut Başoğlu, Çaycuma’da yaşadığı için kendisini eleştiren Halil Furat’a seslendi
Bunu Konuşmak Ayıptır!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 6 Ocak’ta yapılacak olan il kongresi öncesi resmi olarak aday sayısı ikiye çıktı. CHP eski İl Başkanı Halil Furat’ın ardından başkanlığını açıklayan Çaycuma CHP eski İlçe Başkanı Umut Başoğlu, “Partide ki birlik ve beraberliği tekrar sağlayacağız. İlk hedef 2019’da ki yerel seçimdir” dedi. Halil Furat’ın, Başoğlu’nu Çaycuma’da yaşadığı için eleştirmesi üzerine gelen soruyu cevaplayan Başoğlu, “Biz Zonguldak’ın içinde yaşayan insanlarız. Şimdi burada şu çok ayıp değil mi? Buradan bırakın beni CHP’de sempatizan olmuş, gönül vermiş insanların bu ilçedendir bu köydendir diye ne kadar ayıp birşey biliyor musunuz? Bunun gündeme gelmeside çok ayıptır. Bakacağız olmadı ben evimide taşırım buraya. Bunda bir problem yok. Bu saatten sonra kendimizi rezil edecek halimiz yok.” diyerek tepki gösterdi.
“ARKADAŞLARIMI KUTLUYORUM”
Ülke şartlarının zorlaştığını ve böylesi günlerde CHP’de görev yapabilmenin onur verici olduğunu belirten CHP İl Başkan Adayı Umut Başoğlu, “Böyle bir süreçte aday olmanın kolay olmadığını belirtmek isterim. Öevcut içinden geçtiğimiz süreçte ne kadar sıkıntılı, bir gecede ne olacağı bilinmeyen bir ülkede CHP’de mücadele edebilmenin aslında zorluğunu hep beraber görüyor, izliyor ve yaşıyoruz. Ülke zor bir süreçten geçerken tabi Zonguldak’ta bu payı alıyor. Bir gecede hakim ve savcıların görevden alındığına şahit olduk ve oluyoruz. Böylesi bir süreçte CHP’de görev alabilmek, CHP’nin herhangi bir kademesinde çalışabilmek çok zor bir süreç ve dönemdir. Ben bu süreçte partinin herhangi bir kademesinde görev alan, alın teri akıtan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. “ dedi.
“BAŞOĞLU PARTİNİN NEFERİDİR”
Seçilmesi halinde CHP’de ekip ruhunu tekrar canlandıracakları iddiasında bulunan Başkan adayı Umut Başoğlu, “Umut Başoğlu’nun herhangi bir kademe koltuk doldurmasının bir anlamı olmadığını tüm arkadaşlarıma söyledim. Umut başoğlu bu partinin bir neferidir, askeridir her daim çalışanıdır. Bu normal hayatım da böyle olmuştur. Sizlerin teveccühü ile geldiğimiz görevdede böyle olmuştur. Bundan sonraki süreçte ekip ruhu ile yüreyecek bir Zonguldak CHP’sini yaşatacağımızın tahahhütünü veriyorum. Ben Umut Başoğlu olarak il başkanlığını alırsak sizlere hem kardeş hem sırdaş bütün arkadaşlarımıda yukarılara taşıma tahahhütü veriyorum.” Şeklinde konuştu.
“İLK HEDEF YEREL SEÇİM”
Seçilmesi halinde ilk hedeflerinin yerel seçim olacağını belirten ve bu doğrultuda çalışacaklarına dikkat çeken Başoğlu, “Önümüzde zorlu bir süreç var. Önümüzde 2019 yerel seçimleri var. Yani yerelde iktidar olmadan genelde iktidar olmayacağını bilen bir kardeşinizim. Ben yerelden geldiğim için o konuda tecrübeliyim. Bundan sonra ki süreçte kavga, gürültü gibi konuları partide istemiyorum. 2019’da rejimin oylanacağına inanıyorsak her kademiz ile kendimizi, bedenimizi taşın altına koymamız lazım. Benim tarzımı bilenler bilir ben kavgacı bir yapıda değilim. Hedef noktasında çalışan biriyim. Hedef koyduk. Hedef 2019 yerel seçimleridir. Bu yerel seçim aslında bizim ilk sınavımız olacaktır. Bizim bundan sonra kavgayla , dökmeyle birbirimize kırmayla , küsmeyle, koltuk sevdasıyla işimi yok. İl Başkanı seçilirsem konuşacağımız ilk şey 2019 yerel seçimlerinin ilk hedefimiz olduğudur. Bu noktada sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini isterim. “ dedi.
“MHP İLÇE BAŞKANI OLMADIM”
Zonguldak’ta bir köşe yazarının kendisi ile ilgili MHP İlçe Başkanlığı yaptığı iddiasını reddeden Başkan adayı Başoğlu, “Bunu bir polemik olsun diye söylemiyorum. Dün bir yerel medyaya yansıyan yazıda daha önce şahsım ile ilgili MHP ilçe başkanlığı yaptı diye bir konu çıkmış. Ben bundan son derece üzüldüm. Ben MHP’nin hiç başkanlığını yapmadım. Aslen 1999 yılında DSP kökenliyim. Daha sonra 2004 yılında Nebioğlu’nda CHP Gençlik Kollarında siyasete devam ettim. Benim MHP gibi bir kökenim yok. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Arkadaşlar seçim kazanacaklarsa eğer lütfen bunu düzgün mecralarda, doğruları orata koyarak yapılmasını arzu ediyorum.” Dedi.
“BUNU KONUŞMAK AYIPTIR”
Gazetemiz muhabiri Batuhan Karamalak’ın Çaycuma’da yaşadığı için eleştirildiğini hatırlatması üzerine açıklamalrda bulunan Başoğlu, “Öncelikle böyle bir soru sorduğunuz ve söz hakkı verdiğiniz teşekkür ederim. Zonguldak, Merkez ilçe ile beraber 8 ilçeden oluşuyor. Zonguldak 372 adet köyü olan bir yer. Bu sınırlar içinde kim nerede yaşarsa yaşasın isterse Devrek Bölücek’te yaşasın ister Zonguldak’ın Göbü’sünde yaşasın. Biz Zonguldak’ın içinde yaşayan insanlarız. Şimdi burada şu çok ayıp değil mi? Buradan bırakın beni CHP’de sempatizan olmuş, gönül vermiş insanların bu ilçedendir, bu köydendir diye ne kadar ayıp bir şey biliyor musunuz? Bunun gündeme gelmesi de çok ayıptır. Bakacağız olmadı ben evimide taşırım buraya. Bunda bir problem yok. Bu saatten sonra kendimizi rezil edecek halimiz yok. Baktık ordan doğru yürümüyor gerekirse taşırız evimizi. Geliriz buraya burdan işimize gideriz. Bunda hiç bir problem yok. Öncelik biz bir namus teslim alıyoruz. “ şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER