Çağlayan'dan önemli açıklamalar!

Çağlayan'dan önemli açıklamalar!

Çağlayan'dan önemli açıklamalar!

Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, 24 Haziran öncesi çağrısında bulunduğu ‘Zonguldak Birliği’ konusunda açıklamalarda bulundu. Tüm Siyasi Parti temsilcileri, Zonguldak’ın beş milletvekili ve Zonguldak Belediyesi’nin böylesi bir birlikte olması ve sorunların etkin çözümü için sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Çağlayan, STK’lar ve sendikaların da uzmanlık ve alanlarına göre bir çerçevede birlikte bulunması gerektiğini söyledi. ‘Zonguldak’ta biz kazandığımızda bu işler ancak olur’ zihniyetinde olmadıklarını söyleyen Çağlayan, mevcut projelerin geliştirilmesi ve şehrin sorunlarının çözümü için böylesi bir ortak aklın zaruri olduğunu belirtti. ‘Bizim sloganımız ‘Vakit Zonguldak Vakti’ idi, seçimden sonra ‘Vakit Hizmet Vakti’ dedik ama artık bu sadece bizim değil herkesin sloganı olmalı.’ Diyen Çağlayan ayrıca derdi Zonguldak olanların bu sorumluluktan kaçmayacağına inandığını belirtti. Çağlayan’ın açıklamaları şöyle:

“Seçilen beş vekil de Zonguldak milletvekilidir”

“24 Haziran seçimlerini artık gerimizde bıraktık. Hala seçimler üzerinden gitmemizin, iktidar partisi olarak seçimlerin sevincini uzatmamızın hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Seçimlerin sonuçlarının şehrimize hayırlı olması için elimizden gelen tüm çabayı sergileyeceğiz. Seçimlerde 3 tane Ak Parti, 2 tane de CHP milletvekili seçildi, Zonguldak Ankara’ya bu şekilde milletvekillerini gönderdi. Hepsine hayırlı olsun, bu saatten sonra seçilen beş vekil de Zonguldak milletvekilidir. Beş tane Zonguldak Milletvekili ile tüm partilerin İl ve İlçe Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelmek zorundadır. Eğer niyet Zonguldak’a hizmetse, hizmet birlikte yapılır ve birlikten de kuvvet doğar. Sadece niyet de yeterli değildir; bu gerçeğe dönüştürmek, işlevsellik kazandıracak bir biçime dönüştürmek lazım.”

“İş ve hizmet üzerinden bir araya gelmeliyiz.”

“Bir araya geldik, çayı çorbayı içtik, fotoğraf verdik ve gittik olmamalı. İş ve hizmet üzerinden bir araya gelmeliyiz. Zonguldak’ın temel gereksinimleri ne, sorunları ne diye tespitlerde bulunup bunlar üzerinden bir araya gelmek zorundayız. Hangi konumuz varsa o konunun uzmanları ve muhataplarıyla bir araya gelmeliyiz. Konu ile ilgili STK’ları, sendikaları tespit edip o gündem üzerinden tüm partiler ve STK’lar bir araya gelmek zorundayız. Bu birlikle örneğin TTK’ya alınacak işçilerin kriterlerine müdahale etmemiz lazım, alınacak işçilerin Zonguldak sınırları içinden alınmasını sağlamamız lazım. Bu konuyu konuşurken de bu konunun dışındaki dernekler ve STK’ların bu konuşmalara katılması konunun dışında gereksiz konuşmalara yol açacaktır. Bu usulü kim hangi konuda uzmansa o çerçeveyi tespit edip, o alanda bir çerçeve belirlenip oluşturmak gerekiyor. Böyle bir biçimin daha etkin olacağını düşünüyorum.“

“Zonguldak’ın milletvekilleri bellidir, Zonguldak’ın dertleri de bellidir.”

“Burada beş milletvekillerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz ve STK’lar derken burada en önemlisi Zonguldak Belediyesi’nin de olması lazım. Daha öncesinde ‘24 Haziran’dan sonra Zonguldak Birliği oluşturulmalı, Zonguldak adına çalışma yapılmalı, Milletvekillerimiz seçildikten sonra partilerinin değil Zonguldak’ın milletvekilleri olmalı’ diye konuşmuştuk. Bunu konuşmada bırakmamak lazım… Artık Zonguldak’ın milletvekilleri bellidir, Zonguldak’ın dertleri de bellidir.”

“Bu çalışma başladı, güzel de etkisi olacaktır.”

“Az önce siz gelmeden Zonguldak Belediye Başkanı ile telefonda konuştuk. Daha önce konuştuğumuz bir yol meselesi vardı; belli bir kısmı Zonguldak Belediyesi, belli bir kısmı da Elvanpazarcık Belediyesi sınırları içerisinde kalıyor. Daha öncesinde iki belediye başkanı ile bu konuyu görüşüp sözlü bir protokol yaptık. Bu gün de o konu ile ilgili Zonguldak Belediye Başkanı ile konuştuk; ‘Tamamdır, sözümüzü verdik ve yerine getireceğiz’ dedi. Yani bu birliği oluşturuyoruz. Görüşüyoruz, anlaşıyoruz. Kendisine; ‘Yapacağınız çalışmalar ile ilgili bizim sunabileceğimiz bir katkımız olabilir mi? Sıkıştığınız bir yer var mı?’ diye sordum, ‘Birkaç mesele var, sonra görüşürüz onları da…’ dedi. Yani bu çalışma başladı, güzel de etkisi olacaktır.”

“Tüm partiler ilk defa böyle bir konuda mutabakat yaptık ve de o anlaşma bozulmadı.”

“Diğer siyasi partilerin ilçe başkanları ile seçimlerden önce bir araya geldik ve seçimlerde görev yapan, sandıklara sahip çıkan, vatandaşımızın tercihlerinin en doğru şekilde yansıması için sabahın 6’sından itibaren 13-14 saat görev yapan sandık görevlilerine, müşahitlere, sandık başkan ve yardımcılarına yemek götürülmesi konusunda bir mutabakata varmıştık. Belki de tüm partiler ilk defa böyle bir konuda mutabakat yaptık ve de o anlaşma bozulmadı. Güzel bir şekilde bu çalışma işledi… Yemek firmasının çalışması ile sıkıntı olsa da partilerin anlaşması ve çalışması noktasında bir problem yaşamadık.”

“Zonguldak’ta yaşayan herkesin bu niyete hizmet edeceğini düşünüyorum.”

“Bizim sloganımız ‘Vakit Zonguldak Vakti’ idi, seçimden sonra ‘Vakit Hizmet Vakti’ dedik ama artık bu sadece bizim değil herkesin sloganı olmalı. Vakit Hizmet Vakti ise buna uyacak tüm milletvekillerine, tüm siyasi partilere, Zonguldak Belediyesi’ne ve Zonguldak Valiliği’ne şimdiden teşekkür etmek lazım. Çünkü ben hiç kimsenin böyle bir işten geri duracağını düşünmüyorum. Önemli olan niyettir. Niyet hayırlıysa akıbet de hayırlı olur. Niyetimiz hayırlı, niyetimiz güzel ve Zonguldak’ta yaşayan herkesin bu niyete hizmet edeceğini düşünüyorum.”

“Zonguldaklılar ‘Cumhurbaşkanı bir şey söylediyse muhakkak yerine getirir’ diye düşünüyorlar”

“Zonguldak için bir millet bahçesi sözü Cumhurbaşkanımız’dan alındı ve bu çok önemli bir kazanım. Partimize ve ana muhalefet partisine gönül veren Zonguldaklılar bu konuda ‘Cumhurbaşkanı bir şey söylediyse muhakkak yerine getirir’ diye düşünüyorlar. Bizim üzerimize düşen bu sözün takipçisi olmak ve bu sözü yerine getirmektir. Zaten yerine getirecek, sözünün arkasında duracak bir Cumhurbaşkanımız var. Bizim de bunu takip etmemiz gerekiyor. Bunu da takip ederken bu projeye bazı eklemeler yapılabilir.”

“Köksal Toptan Ağabeyimiz Cumhurbaşkanımız ile Zonguldak’a helikopter ile gelecekti”

“Bu proje için ben İl Başkanımız Zeki Tosun’a, Zonguldak Valimiz Ahmet Çınar’a ve sevgili Köksal Toptan Ağabeyimiz’e teşekkür ediyorum. Çünkü İl Başkanımız Zeki Tosun’la bu konuyu konuşup karar verdik, ardından ben Sayın Valimiz ile konuyu konuştum ve hemen bir proje çizdirdik. Sayın Köksal Toptan Ağabeyimiz Cumhurbaşkanımız ile Zonguldak’a helikopter ile gelecekti ve projeyi hemen kendisine ulaştırdık. Helikopterde kendisi bu projeyi Cumhurbaşkanımız’a iletti ve Cumhurbaşkanımız da o sözü Zonguldak Mitingi’nde verdi. Önemli olan o sözü alabilmekti.”

“ Millet Bahçesi’ne neler yapabiliriz, neler ekleyebiliriz”

“Şimdi yapmamız gereken Millet Bahçesi’ne neler yapabiliriz, neler ekleyebiliriz konusunu tartışmaktır. Bunu da kimle tartışalım dersek içinde 5 milletvekilimiz de olsun, STK’lar olsun, siyasi parti temsilcileri olsun. Hangi projeyi nereye yapalım konusunu veya neler ekleyelim konusunu bu yapı beraber oturup konuşarak kararlaştıralım; o projeyi de Zonguldak’a yaptıralım.”

“Lavuar Alanı Projesi güncelleştirilmeli”

“Lauvar Alanı ile ilgili de aynı şeyi düşünüyorum. Yıllar öncesinde İsmail Eşref Bey’in ödüllü bir projesi vardı. Ama onun da güncelleşmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu güncellemeyi de tekrar birlikte yapmamız lazım, Zonguldak’ın paydaşlarının bu güncellemede söz ve karar sahibi olması lazım. Biz takipçisi olacağız.”

“‘Bunu sadece biz yaparız’ diyenlere takılmamak lazım”

Biz iktidar partisi olarak burada Ağabey konumundayız ama onların yakıştırmaları gibi hiçbir zaman ‘Burada bizim dediğimiz olacak’ yaklaşımında olmadık. Konuşuruz bunları, tartışırız ve nasıl yapabileceğimiz noktasında kararı ortak alabiliriz. Kimse şunun arkasına sığınmasın; ‘Biz geldiğimizde ancak bunlar yapılır’ gibi bir düşünceye sahip değiliz. Bir iki kişinin söyledikleri partinin kurumsal kimliğini bağlamaz. Partinin kurumsal kimliği İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, Belediye Meclisi üyelerimizdir. Bu insanların ağzından çıkanlara bakmamız lazım. Dışarıdan ‘Bunu sadece biz yaparız’ diyenlere takılmamak lazım. Bunu artık konuşmaktan bile uzak durmamız lazım.”

“Yönetenlerin eksikleri vardır bizim bu eksikleri gidermemiz gerekiyor.”

Biz bu işi yaparız. Biz bu işi layıkıyla yaparız. Biz bu işi Ak Partili belediyelerden aldığımız ilhamla da yaparız. Biz bu işi Zonguldak Belediyesi CHP’li de olsa yaparız ki ben Zonguldak’ta CHP’lilerin de Zonguldak’a hizmet gelmesi için çalıştığını düşünüyorum. Biz burada ‘Zonguldak Belediyesi CHP Belediyesi’dir ve bu yüzden hizmet gelmiyor’ noktasında değiliz. Burada yönetenlerin eksikleri vardır bizim bu eksikleri gidermemiz gerekiyor. Çünkü benim kapımın önüne, evimin içine belediyenin yapacağı bir şey yok. Belediye bir şey yaparsa bunu 120 Bin kişi kullanacak. Biz her zaman vatandaşa bu hizmetin gitmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Biz bunu sadece basına değil Belediye Başkanı’na makamında, az önce telefonda da dahil olmak üzere defalarca söyledik. Sadece bir iletişim problemimiz var, diyalog eksiğimiz var ve bunları ortadan kaldırmamız lazım. Bizim bir Zonguldak Birliği oluşturarak beş milletvekilimizle, siyasi parti temsilcileri ile önceliği Zonguldak olacak bir çalışma için yola çıkmamız gerekiyor.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER