CAN ACITAN BİR KONU!

Dünya Çocuk Hakları Gününde Vali Bektaş Çocuk istismarlarına dikkat çekti: 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları etkinliğinde konuşan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, dünyada hakkını alamayan milyonlarca çocuk olduğunu belirterek, Türkiye’de çocukların çok şanslı olduğunu, Çocukların haklarını isterken bile kendilerini mutlu ettiklerini vurguladı ve çocuk tacizlerinin de can acıtan bir konu olduğunu hatırlattı.

CAN ACITAN BİR KONU!

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerinde konuşan Vali Erdoğan Bektaş ''Dünyada hakkını alamayan çok çocuk olduğunu belirterek, Türkiye çocuk hakları konusunda çok şanslı dedi. 
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Zonguldak'ta kutlandı. 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Rüzgarlımeşe İlkokulu Anasınıfı öğrencileri tarafından kutlama etkinliği düzenlendi. 
Etkinliğe Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı ve Zonguldak Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Veli Köktürk ve öğrenci velileri de katıldı. Öğrenciler ilk olarak İsmetpaşa Parkı'ndan Valilik önüne kadar yürüdüler. Çocuklar haklarını okudular şarkılar söylediler. Etkinlikte üzerinde ''Bilinmesi gereken en güzel haklar çocuk haklarıdır'' yazısı bulunan afişi çocuklar renkli boyalarla el baskı yaparak renklendirdiler. Vali Erdoğan Bektaş'da çocuklarla birlikte el baskı yaparak afişi renklendirdi. Vali Bektaş yaptığı konuşmada çocukların haklarını kutladığını ifade ederek, ''Çocukları görünce mutlu olduk. Çocuklar haklarını isterken bile bizi mutlu etmesini biliyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz. Onlara haklarını vermek için çok çalışacağız'' dedi. 
TÜRKİYE'DE ÇOCUKLAR ŞANSLI 
Dünyada hakkını alamayan çok çocuk olduğunu ama Türkiye'de yaşayan çocukların şanslı olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş,  ''Çocuk haklarını alamayan var. Bizim çocuklarımız bu konuda  şanslı. Dünyada şanslı olmayan çok çocuk var daha çok çalışmamız lazım.'' ifadesini kullandı. 
CAN ACITAN BİR KONU!
 Çocuk tacizcileri ile ilgili soruyu cevaplayan Vali Erdoğan Bektaş, ''Tüm istatistiklere baktığınızda Türkiye'deki tablo o kadar da kötü değil ama konu gerçekten çok can yakan can acıtan bir şey olduğu için haber değeri yüksek oluyor ve gündeme taşınıyor. Gündeme taşınmasının iyi ve kötü tarafları var. Kötü tarafı olan çok yaygın bir  şeymiş gibi algılanıyor ve insanın morali bozuluyor, iyi tarafı farkındalığı arttırıyor ve insanlar daha çok tedbir alıyorlar.  Ama bu hayatın bir gerçeği  ve bizim toplumumuzda çok yaygın olduğunu düşünmüyorum çünkü istatistikler böyle gösteriyor. Ama ona rağmen bunun sıfır olması lazım, hiç olmaması lazım'' diye konuştu. 
FERİT KARADAYI KUTLADI…
Okul Müdürü Ferit Karadayı'da yaptığı açıklamada, 'Ülkemizdeki ve Dünyadaki tüm çocukların haklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimizle bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz çocuk hakları ile ilgili bir sloganın yer aldığı pankartlar hazırladı ve bunları resimlediler, çocuk hakları ile ilgili şiirler ve şarkılar ezberlediler. Dünya Çocuk Hakları günümüz kutlu olsun'' dedi. 
Vali Erdoğan Bektaş,  çocuklarla toplu resim çektirdi ardından çocuklar ellerinde tuttukları balonları havaya bıraktılar.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER