Çanakkale Sergisi Westalife AVM'de açıldı

Çanakkale Sergisi Westalife AVM’de açıldı Çok daha güçlü bir Türkiye var

Çanakkale Sergisi Westalife AVM'de açıldı

Westalife Alışveriş Merkezi tarafından açılan “Çanakkale Savaş Objeleri ve Resim Sergisi” Zonguldak halkının büyük beğenisini topladı.

Westalife AVM’de açılan sergiye Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müftüsü Rüstem Can, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Milli Eğitim İl Müdürü Turgut Özbek, KYK Müdürü Hayri Bulazar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekai Kasap, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Köktürk, Muharip Gaziler derneği yönetimi, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Savaş Objeleri ve Resim Sergisi’nin açılış kurdelesini Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir birlikte kestiler. Sergi 6 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar “Çanakkale Savaş Objeleri ve Resim Sergisi” açılışında yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti olarak devletimizin ebedi olduğunu gösteren büyük bir mücadeleydi” dedi. Çınar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çanakkale’nin yeniden büyük Türkiye’nin varoluş zaferi olarak hepimiz biliyoruz. Bundan yüz yıl önce zor zamanlarda ülkemizi işgale gelen dünyanın en büyük emperyalist güçlerine karşı Türkiye’de milletimizin nasıl tek yürek olarak işgali önlediğini o zaman bütün dünya gördü. Binlerce seneye aşkın geçmişi olan milletimizin devlet kurma geleneğini Türkiye Cumhuriyeti olarak devletimizin ebedi olduğunu da gösteren büyük bir mücadeleydi. Bu geçmişi bu güne göre yorumlayacak olursak 1915 yılında Çanakkale’ye Türkiye’yi işgal için gelen bütün emperyalist egemen devletler bugünde yine kıyımıza gelmiş durumdalar. Suriye-Irak cephesi başta olmak üzere topyekûn yüzyıl öncesine göre bu gün taşeron örgütlerle vekalet savaşları dediğimiz yöntemle bugün ülkemize saldırmış durumdalar. Ama bütün bu saldırılarda taşeron örgütlere bir bir diz çökertildi. En son FETÖ kalkışmasından sonrada milletimiz bu birliğini, bu ferasetini gösterdi ve düşmana diz çöktürdü. Şimdi bu emperyalist güçler taşeron örgütlerini bizim dışımız olan topraklarda da kullanmaya gayret ediyorlar ama büyük oranda Türkiye içindeki bütün bu taşeron örgütler diz çöktürülmüş durumda. Netice olarak kendileri şimdi meydana çıkmaya başlıyorlar. Ama Allah’ın izniyle bu millet olup biten her şeyi görüyor, her şeyin farkında. O büyük devlet, millet olma tecrübesiyle an gelir, gün gelir lüzum görülür ise canını feda etmeye hazırdır. Şuan Çanakkale savaşı döneminden çok daha güçlü bir Türkiye var. Oradan aldığımız ders, edindiğimiz tecrübe bugün devletimizin dimdik ayakta kalışını sağlayacak önemli bir hazine gibi etki yaratan bir tarihi vakadır diyorum”

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER