‘’ÇATES ÜRETİME ACİLEN BAŞLAMALI’’

MHP’DEN ZGC’YE  ÜST DÜZEY ZİYARET 

‘’ÇATES ÜRETİME ACİLEN BAŞLAMALI’’

MHP ZONGULDAK İL BAŞKANI VAROL DEMİRKÖSE, BERABERİNDEKİ PARTİLİLERLE BİRLİKTE ZONGULDAK GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ



Demirköse, Çatalağzı Termik Santralının (ÇATES) çok önemli olduğunu işaret ederek, ‘’ÇATES'de üretim durduruldu. Biz görüştük ve şu anda işçi çıkarmaya gitmiyorlar. Kamu maden kömür üretimi adına özellikle TTK için çok önemli bir Pazar,  ayrıca özel sektör kömür üreticileri  içinde çok önemli. ÇATES ‘e kamu ve özel olmak üzere santrale  kömür veriyor. Ekonomimizin can damarı.  Bununla birlikte filtre takılması ile ilgili çalışma başlattılar. ÇATES’te üretimin bir an  önce  acilen başlatılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, cemiyetlerinin, MHP teşkilatı tarafından ziyaret edilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, ziyarette yaptığı konuşmada, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ZTSO) Batı Karadeniz Kalkınma Projesi’nin (BAKAP) gündeme getirilmediğini söyledi.
ZTSO’nun, BAKAP’ının Zonguldak Bartın ve Karabük için çok önemli olduğuna dikkati çeken Demirköse, şöyle devam etti:
‘’ZTSO’nun, BAKAP niye gündeme getirilmiyor? Zonguldak, Karabük ve Bartın'ı da dikkate aldığımız zaman bölgeye hitap edecek bir proje. Çünkü demir çelik fabrikası, maden, orman, tabiat, vs. güzel olan herşeyimiz mevcut. Yani burada birlik beraberlik yoksa sıkıntı var demektir. Zonguldak, Bartın ve Karabük ün de bizimle birlikte olmasını istiyoruz. Buna göre çalışarak başarmak istiyoruz.’’
 ‘’ŞEHİTLERE RAHMET DİLİYORUZ’’
MHP İl Başkanı Varol Demirköse, konuşmasına şöyle devam etti:
‘’İdlib’de askerleriniz şehit oldu, yaralananlar var. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.
Sessizlerin sesi kimsesizlerin de kimsesiyiz. Genel başkanımızın önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesine bağlı kalarak Cumhur ittifakı ruhuna da sahip çıkarak, biz sessizlerin sesi kimsesizlerin kimsesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, Zonguldak Belediyesi de imar planı yapmalıdır. İnsanlarımız ağaç gölgesine gitmeli diye bir proje ortaya atıldığı zaman ağaçların da bina gölgesinde kaldığına dikkat edilmeli. Yerin altında 5 kat, eksi 5’e kadar ve yerin üstüne 7 kat koyup 12 katlı ruhsatlar varsa, 5 katlı ruhsatlar 15 kata çıkıyorsa ve Zonguldak'ta 5 katı 15 katı çıkartmak diye anlaşılıyorsa ki öyle bir sıkıntı var. belediyemizin, devletimizin bu konuları imar planı imar değerleme çalışma yapması gerekiyor.
Zonguldak'ta kaçak ocaklar, kaçak dükkanlar mevcut. Kaçak ocaklarla beraber kaçak dükkan gerçeği de var. Bakınız bir merdiven altına küçük bir dükkan açılmış, hala Küçük bir dükkan gözüküyorsa veya apartmanın iki katına kahvehane kıraathane açılıyorsa alt üst derken bunlar yapılıyorsa bir sıkıntı var. Onun dışında belediyeden ruhsat alırken otopark ruhsatı alıyor ama yakın zaman sonra dükkana dönmüş işyeri oluyor.
‘’MAHKEMEDE SÜT DÖKMÜŞ KEDİLER’’
Partilerinde nöbet değişimlerin olmasının normal olduğuna işaret eden Demirköse, şunları söyledi:
‘’Partimizde nöbet değişimi gerekmiştir ve bu da yapılmıştır. Fakat bu nöbet değişimini farklı boyuta çekmek isteyenler var. Biz açık açık şunu söylüyoruz. Bizde görevden alma diye bir şey yoktur, bu bir  nöbet değişimidir.  Ama birileri bunu art niyetli olarak kullanıyor. Dava adamı olmak için önce adam olmak gerekir. Partimizi eleştirenleri klavye delikanlıları olarak değerlendiriyorum. Bakıyoruz teşkilatımıza gelmeyen, oturduğu yerden bilgisayar klavye başında sanal alemde kahraman olmuş, yorumlar yapıyorlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Ama siz oturuyorsunuz klavye başına bir şey yapıyorsanız, bu bize zarar değil bu topluma zarar. Halka hizmet, hakka hizmet vermektir. Vatan sevgisi imandandır. Klavye başında küfredenlerin mahkeme salonlarında biz süt dökmüş kedi gibi olduğunu görüyoruz.’’

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2020, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER