Çaturoğlu: MTV'de cüzi artış olacak

Çaturoğlu: MTV’de cüzi artış olacak

Çaturoğlu: MTV'de cüzi artış olacak

Çaturoğlu, Gelir vergisini %27 den %30 çıkaran maddeyi Kanun tasarı metninden çıkarttıklarını ve Motorlu Taşıtlar Vergisini yeniden düzenlediklerini belirtti.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Üyesi bulunduğum Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda geçtiğimiz hafta görüşmelerine başladığımız ve halen devam etmekte olan “Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Gelir Vergisi tarifesini %27den % 30 a çıkaran 17. maddesini tasarı metninden çıkarttık. Böylece çalışanlarımız ve vergi mükelleflerimiz vergi artışına maruz kalmayacaklardır.
Yine Motorlu Taşıtlar Vergisini Düzenleyen Tasarının 26. Maddesi ile “31.12.2017 tarihinden önce alınan araçlardan daha önce %40 olarak arttırılması planlanan MTV artışları 1300 ccye kadar olan araçlarda yeniden değerleme oranı olan %15, 1300 ccden fazla olan araçlarda %25 olarak uygulanmasını kabul ettik. Dolayısıyla 1300 cc’ye kadar olanlarda bir artış meydana gelmemiş oldu, diğerinde ise cüzi bir artış meydana geldi.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER