Çaturoğlu,"Çanakkale geçilmez "

ÇATUROĞLU; 18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHTE "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" DESTANININ YAZILDIĞI, BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN ALTIN HARFLERLE İŞLENDİĞİ ŞANLI, BÜYÜK BİR DESTANDIR

Çaturoğlu,"Çanakkale geçilmez "

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Çaturoğlu yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “18 Mart Çanakkale Zaferi; 1. Dünya Savaşı‘nın seyrini değiştirerek, tarihteÇANAKKALE GEÇİLMEZdestanının yazıldığı, bağımsızlık mücadelemizin altın harflerle işlendiğişanlı, büyük bir destandır.

Bu şanlı destan Çanakkale‘nin sularına, Conkbayırı‘na, Anafartalar’a yazılmış;Yahya Çavuşlar, Koca Seyitler, Kınalı Aliler ve 57. Alayıyla dünyaya mal olmuştur. Bu destan; yavrularını, eşlerini, düğüne gönderir gibi şehadete gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

 

18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda aziz milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir. Aziz milletimiz; bugünün güçlü ve lider ülkesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tohumlarını o gün Çanakkalede attı. Onların emaneti olan vatanımız bizim için kutsal bir mirastır. Milletçe bu mirası ebediyen omuzlarımızda taşıyacak, şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiyeyi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde daha aydınlık yarınlara taşımaya var gücümüzle devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

İstiklal şairi Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitlerine” dizelerindeki deyişiyle;

Âsımın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER