Çaycuma'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni

Çaycuma'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni

Çaycuma'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni

Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete uğurlanışının 79. yıl dönümü nedeniyle Çaycumada tören düzenlendi.
Çaycuma Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni düzenledi. Kaymakam Serkan Keçeli ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından günün ve anlam ve önemini çelenk konulmasının ardın saat 09.05i gösterdiğinde iki dakikalık siren sesi ile saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile birlikte bayrak yarıya indirildi. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde öğrencilerinin hazırladığı Atatürk ile ilgili sunum ve göster düzenlendi. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi Okul Müdürü İsmail Ertop,Toplumlar tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürkde Türk tarihine yön vermiş, Türk milletini çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur. Atatürk bilimsel değerler ışığında Türk milletine en uygun yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu görmüş ve bu yönetim biçimini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanı Türk milleti için tarihin en önemli dönüşümlerinden biridir. Cumhuriyetin kabul edilmesi Türk toplumunun çağdaşlaşma istek ve kararlılığını ortaya koyan büyük bir siyasi adımdır. Atatürk egemenliğin kayıtsız , koşulsuz, millete ait olduğunu ifade ederek Türk milletine vatandaşlık bilincini ve özgüvenini kazandırmıştır. O Türk ulusuna her zaman güvenmiş, Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir.
Atatürk iyi bir asker, iyi yetişmiş bir devlet adamı olduğu kadar aynı zamanda iyi bir düşünce adamıdır. Atatürk hakkında yazılmış olan akademik araştırmalar ve y kitaplar onun düşünce sistemini ve evrenselliğini en güzel şekilde gözler önüne sermektedir. Büyük önderimizi andığımız bu günde onu yas tutarak değil, yapmamız gereken şeyleri bu ölçüde gerçekleştirdiğimizi, eksikliklerimizi nasıl gideceğimizi tartışarak anmak en doğru yol olacaktır. Atatürkün fikir ve düşüncelerini iyi anlayıp uygulamaya koymak bu vatanda yaşayan her Türk evladının en asli vazifesi olmalıdır. Bu düşüncelerle her 10 Kasım da olduğu gibi bu 10 Kasımda büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum dedi.
Törene, Çaycuma Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyet Savcısı Aziz Kuru, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, yaire ve okul müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törenin ardından Atatürk konulu resim sergisi gezildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER