Çaycuma’da bir siyaset tarzı sona erdi

Çaycuma’da bir siyaset tarzı sona erdi

Çaycuma’da bir siyaset tarzı sona erdi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yaptığı seçim değerlendirmesinde, “Çaycuma insanı çok net bir şekilde değişimden yana tavır aldı. Köhnemiş kentçilik anlayışını, eski tip siyaset tarzını reddederek yeniliklerin sürmesini talep etti. Halkımızın kentçilikte elde edilen kazanımların kalıcılaşması için ortaya koyduğu irade Çaycuma’da bir siyaset tarzının artık sona erdiğini de anlatıyordu” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 31 Mart 2019’da gerçekleşen seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmelerine, “Bir yerel seçimi daha sonuçlandırdık. Mazbatamı alarak Çaycuma Belediye Başkanlığı görevine başladım” diyerek başlayan Başkan kantarcı, “31 Mart seçimlerinin en net sonucu şu ki, Çaycuma halkı, büyük bir oy desteğiyle, bizleriyeniden göreve getirerek ‘İkinci hamle dönemine başlayın’ talimatı verdi. Öncelikle oy veren ya da vermeyen tüm vatandaşlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Sağduyusuna her zaman hayran olduğum Çaycumalılar, her zamanki vakarıyla,belli çevrelerin gerilimi ısrarla yükseltme çabalarına prim vermeyerek, huzur içinde bir seçim dönemi geçirmemizi sağladı. Neden böyle davrandığı bizce malum bazı basın yayın organlarıyla, sosyal medyadaki kişiliği herkesçe bilinen trollerin aklın sınırlarını zorlayan iftira ve yalanlarına itibar etmeyerek toplumsal barışı korudu. Bu tavrıyla temiz siyasetten yana olduğunu da ortaya koyan Çaycuma halkı, seçim kazanmak için her yolu mubah sayan, yalan söylemekten kaçınmayan hırslı siyasetçilere tarihi bir ders verdi.Ayrıca, tüm kampanya döneminin olgun bir havada geçmesini sağlayan siyasi partilerimizin çok değerli adaylarıyla huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan başta değerli kaymakamımız olmak üzere tüm güvenlik güçlerine teşekkür etmeyi deborç biliyorum” dedi.

ÜLKEYE ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK MODELİ YARATACAĞIZ
Değerlendirmelerini “Çaycuma’daki seçim sonuçları, bizim açımızdan,çok açık bir şekilde,bir hakkın teslimi şeklinde tecelli etti”diyerek sürdüren Kantarcı, “Ne mutlu bizlere ki, halkımız, geçtiğimiz beş yılda yaşanan büyük değişimi onaylayarak Çaycuma için harcadığımız emeğin, döktüğümüz terin karşılığını misliyle verdi. İnsan odaklı yaklaşım ve çağdaş şehirciliğin gereklerine dayalı olarak yaptığımız şehircilik uygulamalarının büyük çoğunluk tarafından benimsendiğini gösteren sonuçlar, yaşam kalitesi çok daha yüksek bir Çaycuma için kollarını şimdiden sıvayan bizlere büyük bir moral kaynağı oldu. Bu motivasyonla başlayacağımız ikinci hamle döneminde, çok daha yüksek kapasite ile daha etkin hizmetler vererek, ülkeye örnek bir belediyecilik modeli yaratacağız. Tarihten gelen birikmiş sorunların çözümü için gerekli ameliyatları yapıp altyapı hizmetlerini büyük ölçüde tamamlayan Çaycuma Belediyesin, bu dönemde, kentsel yaşamı daha ilerilere taşımaya yönelik teknik projelerin yanı sıra, sosyal kültürel anlamda da çok önemli işlere imza atacak, ilçemizi bölgenin yıldızı haline getirecektir. Bundan kimsenin en küçük şüphesi olmamalıdır” şeklinde ifadeler de kullandı.

ÇAYCUMALILAR PROJE MÜSVEDDELERİNİ ELİNİN TERSİYLE İTTİ
Kantarcı, değerlendirmelerine, “Bu seçimde, vatandaşlarımız yalnızca geçmişteki çalışmaları değil, adayların önümüzdeki beş yıl için ortaya koyduğuvizyonu da değerlendirerek oyunu kullandı. Dersini iyi çalışmayan, Çaycuma üzerine düşünüp gerçekçi ve uygulanabilir projeler üretmeyen, yalnızca hamaset yapıp karşısındaki karalayarak oy toplamaya çalışan siyasetçileredestek vermeyeceğini ezici bir şekilde ortaya koydu. Çaycumalılar, bir yerlerden alınan görsellerle oluşturulup uygulama alanı, maliyeti, işlevi konusunda bile bilgilere yer verilmeyen adına proje denen müsveddeleri elinin tersiyle itti. Tercihini her yönüyle düşünülmüş, öncelik sırası tespit edilmiş, projesi ve uygulama alanı belirlenmiş, kentin gelişim doğrultusu ve ihtiyaçlarına göre hazırlanmışprojeler ve ekibinden yana kullandı. Bu açık destek, hile ve aldatma ile Çaycuma’da artık siyaset yapılamayacağının vatandaşlarımızca ortaya konmuş en net ifadesi oldu. Sonuçlar 2014 yılından itibaren Çaycuma’da şehircilik uygulamalarıyla yaşanan fiziki değişimin, siyasette de yansımaları olduğunu gösterdi” diyerek devam etti.

ÇAYCUMA’DA YAPILAN SEÇİM GERÇEKTE BİR REFERANDUM ŞEKLİNDE GEÇTİ
İttifak yapılan İyi Parti ile yaşanan sorunlara da değinen Kantarcı, “Cumhuriyet Halk Partisi tüm ülkede İyi Parti ile ittifak yaparak seçimlere girdi.Zonguldak’ta da partimiz ve İyi Partiyetkilileri arasında bir mutabakat oluşturuldu. İyi Parti Çaycuma İlçe Başkanlığının, oradavarılan mutabakatın hilafına taleplerde bulunup, sonra da,‘Taleplerimiz karşılanmadı’ diyerek aday çıkarması, bu yetmezmiş gibi ittifak hukukuna uymayacak şekilde şahsımı hedef alan açıklamalar yapması da gösterdi ki, Çaycuma’da yapılan seçim gerçekte bir referandum şeklinde geçti. Referandumun bir yanında çağdaş şehirciliğin tüm gereklerini yerine getirip Çaycuma’yı bisiklet yolları, yayalaştırılmış alanlar, heykeller, estetik meydan düzenlemeleri, doğal dokuya uygun mimariylemodern bir kent haline dönüştüren anlayışın devamını isteyenler; diğer yanındaysa modern bir kentin tüm argümanlarını yok sayıp Çaycuma’yı her türlü kuralsızlık içinde, güç odaklarının çıkarlarına göre şekillendirmek isteyenler bulunuyordu. Bir anlamda eski ile yeninin yarıştığı referandumda, Çaycuma insanı çok net bir şekilde değişimden yana tavır aldı. Köhnemiş kentçilik anlayışını, eski tip siyaset tarzını reddederek yeniliklerin sürmesini talep etti. Halkımızın kentçilikte elde edilen kazanımların kalıcılaşması için ortaya koyduğu irade Çaycuma’da bir siyaset tarzının artık sona erdiğini de anlatıyordu” dedi. 

YERELDEN KALKINMAYI SAĞLAYACAK POLİTİKALAR İÇİN DE YOĞUN ÇABA HARCAYACAĞIZ
Kantarcı değerlendirmelerini, “Vatandaşlarımızım kahir ekseriyetle bize verdiği görevi, en iyi şekilde yapmak için bizler hazırız. ’41 kere maşallah’ diyerek açıkladığımız 41 projeyi yanına yenilerini de ekleyerek bir bir hayata geçireceğiz. Dönem içinde yapacağımız uygulamalarla Çaycuma’yı Cittaslow (Sakin şehir) üyesi bir dünya kenti haline getireceğiz. Çaycuma yaşam kalitesi çok daha yüksek bir yer olmakla kalmayacak, merak edilen, görülmek istenen örnek bir şehir haline gelecek. Merkezi hükümetin uyguladığı ekonomik politikaların mağdur ettiği geniş kesimlerin bizlerden çağdaş şehircilik uygulamaları dışında da beklentileri olduğunu biliyoruz. Başta bölgedeki CHP’li belediyeler olmak üzere tüm yerel yönetimlerin el ele verip, yerelden kalkınmayı sağlayacak politikalar geliştirmesi için de yoğun çaba harcayacağız. Ayrımsız herkese dost elimizi uzatıp dayanışma içinde, birlik ve kardeşlik duygularını en yükseğe çıkararak, bölgemizin ekonomik gelişimine de katkı sunacağız. Çaycuma beş yıl öncesinden güzel bir kent oldu. Beş yıl sonra çok daha çok daha güzel olacak. Bu vizyon doğrultusunda herkesi dayanışma içinde hareket etmeye çağırıyor, varlıklarını hep yanımızda hissettiğim halkımıza saygılar sunuyorum” diyerek tamamladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 20:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
H . BAKİ YÜKSEL
H . BAKİ YÜKSEL - 5 yıl Önce

HALKIN BAŞKANI

SIRADAKİ HABER