Çaycuma'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Çaycuma'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Çaycuma'da Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 28 Eylül-01 Ekim 2017 tarihleri arasında 2.si düzenlenen Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.
Zonguldak Valiliği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ve Çaycuma Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen ve 4 gün sürecek olan Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı görkemli bir törenle açıldı.
Zonguldakın Çaycuma İlçesi kapalı Pazar yerine kurulan Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, BAKKA Genel Sekreter Vekili Hakkı Yavuz Toplu, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, siyasi parti il temsilcileri sivil toplum örgütlüleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan BAKKA Genel Sekreter Vekili Hakkı Yavuz Toplu, Destek verdiğimiz beraberinde 2.sini de düzenlediğimiz bu fuarın bölge insanına ve bölge tarımına katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bölgemizdeki 3 ilin kalkınmasına gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına yönelik kalkınma bakanlığı koordinasyonunda çalışan bir kamu kuruluşu 2010 yılında başladığımız bu faaliyetlere şu ana kadar yaklaşık 60 milyon TL hibe desteği vererek devam etmekteyiz. Şu ana kadar proje desteği kapsamında bize başvuran bin adet projenin 300üne 60 milyon hibe desteği vererek bölgedeki projelerin gelişmesine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle bu fuarın gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz dedi.
Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının bölgede ikincisinin gerçekleştiğini ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da ilçelerinde açılan fuarın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kapalı Pazaryerinde fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın bölge için önem taşıdığını ve valilik olarak bölgedeki tarım sektörünü geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Fuarda konuşan Çınar, BAKKA dediğimi kalkınma ajansımızın bölgesinde merkezi bir alan olarak burada bunun yapılıyor olması ve bu ikincisinde geçen yıla oranla yüzde 40 artış olması gelecekte fuarımızın güçleneceğini gösteriyor. Biz devlet tarafı olarak artık işleri bizim yapmamamız gerekiyor. İşlerin bizden beklenmemesi gerekiyor. Devlet olarak biz sadece bürokrasiyi azaltmak, engelleri kaldırmak girişimcilerimize destek olmak şeklinde ancak destek olursak, işlerimizin kaliteli olacağı açık şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek, fuar alanını gezdi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER