Çaycuma'ya Kırgız Gelin...

Çaycuma'ya Kırgız Gelin...

Çaycuma'ya Kırgız Gelin...

ZONGULDAKın Çaycuma ilçesinde müteahhit Hikmet Karakuş (56), iş için gittiği Kırgizistanda tanışıp birlikte yaşamaya başladığı savcı Zarigul Asanbekova (40) ile Belediye Nikah Salonunda kıyılan nikahla evlendi.
Zonguldak Defterdarlığında memur olarak çalışırken 1988de görevinden istifa edip müteahhitliğe başlayan Hikmet Karakuş, 2003 yılında Kırgızistanın başkenti Bişkekte cami inşa ederken Zarigul Asanbekova ile tanıştı. Çiftin 14 yıllık birlikteliklerinden 1si kız, 3 çocukları oldu. 2009da hukuk fakültesini bitirerek savcı olan Asanbekova, 5 yıl görev yaptıktan sonra 2014 yılında Karakuş ile birlikte Çaycumaya yerleşti. Hikmet Karakuş, 3 çocuğunun annesi Asanbekova ile ikinci evliliğini yaptı. Çift, Caycuma Belediyesi Nikah Salonunda kıyılan nikahla dünya evine girdi. Hikmet Karakuş, şöyle dedi:
İlişkimiz başladıktan sonra evli olduğumu söylememiştim. Daha sonra gerçekleri kendisine söyledim. Buna rağmen bana güvendi. 14 sene bana sabretti. 14 senenin sonunda muradımıza erdik. Şu anda ev kadını. Ama iş hayatına çok alışkın. İş arıyoruz. Evde bunalıma giriyor. 5 lisan biliyor. Birkaç yere müracaat ettik beklemedeyiz. Ailemin hepsi yabancı gelini çok sevdi. Onlarla çok uyumlu.
Zarigul Asanbekova ise eşini çok sevdiğini belirterek, 3 senedir Türkiyedeyim. Resmi nikâh şart. Bu anı sabırsızlıkla bekledim. Buraya gelince iş aradım. Bir süre mobilya atölyesinde çalıştım. Önce paketleme sonra çırak ardından usta oldum. Ancak bırakmak zorunda kaldım. Çocuklarımı okutuyorum. Para yetmiyor. İş arıyorum. İş benim için çok önemli. Kırgızcanın yanı sıra Rusça, İngilizce, Türkçe ve Özbekistan dillerini çok iyi biliyorum. Hayalim, hem çalışıp hem de okumak diye konuştu.

haber

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER