Çaydamar'a 15 Milyon Dolarlık proje!

Çaydamar’a 15 Milyon Dolarlık proje!

Çaydamar'a 15 Milyon Dolarlık proje!

Zonguldak Belediye Meclisi Nisan ayı ilk birleşimi Belediye Meclisi toplantı salonundan Başkan Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. İhtisas komisyon seçimlerinin ardından Başkan Akdemir, Zonguldak Belediyesi 2017 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

YER ALTI HARİTASI HAZIRLANDI

Akdemir, belediye eliyle gerçekleştirilen hizmetleri anlatırken satır aralarında önemli detaylar olduğu ortaya çıktı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdmeir, Zonguldak’ta eskiye dair yer altı haritası olmadığını bu sebeple nerden hangi boru veya su yolu geçtiğini bilemediklerini ancak yapılan son çalışmalar ile birlikte Zonguldak’ın yer altı haritasını çıkardıklarını belirtti. Akdemir ayrıca bir örnek vererek bir mahallede yerin beş metre altında bulunan borunun 2 defa patladığını, bunun olmasının derinlik açısından mümkün olmayacağını belirtti. Bu olayın gerçekleşmesinde şehir coğrafyasının etkili olduğuna dikkat çeken Başkan Akdemir, “Sonra anlaşıldı ki tasman bölgesi olmasından dolayı o mevkide 2 defa boru patladı” dedi.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Zonguldak’ta gençlerin geleceğine yönelik Zonguldak Emniyeti ile birlikte harekete ettiklerini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, uyuşturucu mücadelede metruk binaların yıkılmasından büyük aşama kaydettiklerinin altını çizdi. Uyuşturucu kullanan kişilerin bu binalarda kendilerini zehirlediklerini belirten Başkan Akdemir, yasala çerçeve dahilinde 25-30 kadar binayı yıktıklarını ve yıkmaya da devam edeceklerine vurgu yaptı. Bu yıkımların ise iş makineleri ile yapıldığını, iş makinesinin giremediği yerlerde ise manuel yıkım çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

ÇAYDAMAR’A VİYADÜK

Başkan Akdemir’in en büyük bombası ise çılgın proje sayılabilecek olan Çaydamar bölgesine yapılması planlanan viyadük projesi oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından kendilerine getirilen teklifte Çaydamar Çevik Kuvvet ve Birlik Mahallesi bölgesinde yol ağının genişletilmesi yönünde proje olduğunu belirten Başkan Akdemir, bu uygulamanın ise tam 15 Milyon Dolarlık bir yatırım olduğunun altını çizdi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Biz Zonguldak evladı olarak bu projeden çok memnun olduk. Ve kabul ettik. Gerekli bilgilendirmeleri meclis üyesi arkadaşlarımıza yaptık” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 18:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kömürkentli
Kömürkentli - 6 yıl Önce

Hayaller hayatlar masallar masallar biz doyduk böyle boş vaadlere başkaannn sen yolları yap çukurları kapat başka bişey istemiyoruz son sezonun zaten

SIRADAKİ HABER