Çevrene Duman Değil, Sağlık Kat

Çevrene Duman Değil, Sağlık Kat

Çevrene Duman Değil, Sağlık Kat

Çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında dünyanın ve Türkiye’nin “En Çevreci”, “En Yeşil” ve “Doğaya En Saygılı” üniversitelerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik yönündeki çalışmaları ve uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.
Akademik, idari personeli ve öğrencileriyle birlikte “yeşil ve çevreci kampüsler” oluşturma çabalarını kararlılıkla ve artarak sürdüren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, çevre konusundaki duyarlı çalışmalara her geçen gün yenisi ekleniyor. Üniversitenin çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarındaki örnek çalışmalardan bir tanesini de Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Yanan Sigara Değil Sensin, Farkında Değilsin” isimli farkındalık projesi oluşturdu.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Kayhan Kafalı’nın danışmanlığında, Gökçebey ve Kozlu Belediye Başkanlıklarının destekleriyle hayata geçirilen proje kapsamında, “en uzun gecenin en temiz şehri için” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, bağımlılıkla mücadele teması kapsamında sigara bağımlılığını önlemeye yönelik dikkat çekmek ve vatandaşları çevre temizliği ve doğaya saygılı davranma konusunda bilinçlendirmek adına Kozlu sahil yolu boyunca hem deniz kenarında hem de yürüme bandında sigara izmariti temizliğinde bulundular.
 

KAFALI: “ŞEHİRLER, VATANDAŞLARIN ORTAK EVİDİR
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin çevreye duyarlılık ve doğa dostu uygulamalarıyla dünyada ve ülkemizdeki başarılarını tescillediğini açıklayan koordinatör yardımcısı Kafalı; “Şehirler, içerisinde yaşayan insanların ortak evidir. Bizler bu şehrin insanları olarak evimizin önünü, yani şehrimizi temiz tutarsak Zonguldak çok daha fazla güzelleşecektir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yeşil ve çevreci kampüsler oluşturuyoruz. Öğrencilerimize yönelik çevre bilinci oluşturma içerikli seçmeli dersler ve özellikle de sosyal sorumluluk projeleri ile üniversitemiz çevre duyarlılığı ve çevreye saygı konusunda hem küresel hem de ulusal farkındalık oluşturmaya ve bu konudaki başarısını sürdürülebilir kılmaya devam etmek için önemli çevre projeleri üretmektedir. Üniversitemiz yeşil üniversite olma hedefiyle çevrenin ve doğanın güzelliklerini aktif yaşamla buluşturarak ülkemizde ve bölge genelinde çevre bilincinin gelişmesine de katkı sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER