CHP 96. yılını kutladı

CHP 96. yılını kutladı

CHP 96. yılını kutladı

Türkiye'nin ilk siyasi partisi olan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 96. yıldönümünü kutladı. Valilik önünde toplanan partililer, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu. 

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. kuruluş yıldönümünü kutladı. Günün Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Zonguldak'ın daha çok gelişeceğini  ifade ederek şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partimizin 96’ıncı Kuruluş Yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor, gösterdiğiniz ilgi için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Cumhuriyet Halk Partimiz, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanları öncülüğünde, 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kuruldu. 1924 yılında başına “Cumhuriyet” eklendi ve “Cumhuriyet Halk Fırkası” oldu. 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldı.

Bugün, dünyanın en köklü siyasi partilerinden birisi olarak başımız dik, alnımız açık, onurla ve gururla partimizin 96’ıncı Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz. Büyük önderimizin gösterdiği Çağdaş Medeniyete ulaşma yolunda, çok partili hayatın ve demokrasinin önünü açan bir parti olarak bugün Anamuhalefet görevini yapıyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazı olan siyasi partilere ve muhalefete düşen sorumluluğumuzun bilinciyle, Hükümete ve iktidar kadrolarına uyarılarımızı yapıyoruz.  

Egemenliğin, kayıtsız şartsız millete ait olduğunu; demokrasilerde Yasama, Yargı ve Yürütmenin tek elde toplanamayacağını, basının hür ve bağımsız olduğunu, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin bağımsız kuruluşlar olduğunu her şart altında savunmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Ülkemiz ve milletimiz adına, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Yurdumuzu işgal eden emperyalistlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinden doğmuş, milletimizin yolunu aydınlatmış ve dünyanın mazlum milletlerine de örnek olmuştur.1927 yılında “Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik ilkeleriyle temellerini sağlamlaştıran ve 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleriyle bölgemizin ve dünyanın geleceğine ışık tutan Cumhuriyet Halk Partisi, “Yurtta barış, Dünyada barış” anlayışıyla ülkesini ve milletini İkinci Dünya Savaşının yıkımından korumuştur.  Emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşının lideri, dünyanın en saygın askeri dehalarından birisi olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partimiz, her şeyden önce ülkemizde ve dünyada barışı savunmaktadır. Barış, kardeşlik demektir. Barış, özgürlük demektir. Barış, demokrasi demektir, İnsan hakları demektir, Biz, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada; Hakkı, Hukuku, Adaleti, yani insanca bir yaşamı savunuyoruz. Savaş isteyenler; Başka ülkelerin zenginliklerine el koymak isteyen emperyalist devletler ve silah tüccarları ile onların işbirlikçileridir. Bu topraklarda savaş isteyenler, Mustafa Kemal Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye karşı çıkanlardır. Onun içindir ki 100 yıldır, Mustafa Kemal Atatürk’ü itibarsızlaştıracak yalanlar ve iftiralar üretmeye çalışıyorlar.

Onun kurduğu ve kurulması talimatını verdiği kurum ve kuruluşları yok etmeye çalışıyorlar. Onun, savaş yıllarında dahi açık tuttuğu Türkiye Büyük Millet Meclisini etkisizleştirmeye çalışıyorlar.Onun kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, bu ülkenin ve milletin bağımsızlığını kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramında, savaşın komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmıyor. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucu lideri ve birleştirici gücüdür. Biz var olduğumuz sürece ülkemizin ve milletimizin bölünmesine, ayrıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, 96 yıldır, ülkemiz ve milletimiz adına en zor şartlar altında bile sorunlara çözüm üretmiştir. Parti kadroları her türlü baskı ve tehdide karşı asla yılmamıştır.

Bugünkü sorunlarımızın çözümü de Cumhuriyet Halk Partisinde mevcuttur. Çözüm; Tarihimizi iyi okumak, ehliyeti ve liyakati devlet kurumlarında hayata geçirmek, yandaş anlayışını tek etmek ve yurttaşlık bilinciyle herkesi kucaklamaktır. Kurtuluş Savaşı ile birlikte Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları öncelikle Zonguldak maden havzamıza sahip çıktılar. 9 Eylül 1923’te CHP kuruldu, 14 Mayıs 1924’te Zonguldak İl oldu.Türkiye’nin geleceğini planlayan CHP kadrolarının gözünde Zonguldak’ın özel bir yeri vardı.

Zonguldak, Cumhuriyetin Fabrikalarıyla 3 il olacak kadar büyüdü. Zonguldak büyüdü, Türkiye kalkındı. Son 17 yılda Zonguldak küçültüldü, üretmez hale getirildi, göçe zorlandı. Emeğin Başkenti, emekli kenti oldu. 15 bin işçinin çalıştığı Türkiye Taşkömüründe yaklaşık 8 bin işçi çalışıyor. Ülke genelinde, uygulanan özelleştirme, kapatma ve ithalat politikalarıyla Türkiye dış borç batağına sokuldu ve dışarıya bağımlı hale getirildi. Vatandaşlarımız bankalara esir edildi. Zonguldak’ın ve ülkemizin sorunlarının çözümü de CHP’de mevcuttur.  CHP iktidarında Zonguldak büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ilgiyi görecek ve yeniden sanayi şehri olarak ülkemize, milletimize hizmet edecektir.  CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür.. Yaşasın CHP. Teşekkür ediyoruz, sağ olun, var olun" dedi.

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş yaptığı konuşmada  Atatürk'ün ilk önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurduğunu daha sonra ise Cumhuriyeti kurduğunu ifade ettiğini söyledi.Ardından CHP'ye uzun yıllardır maddi ve manevi katkı veren 70 yaş üzerindeki 33 partiliye plaket takdim edildi. 

İSMET İNÖNÜ ANITINA KARANFİL BIRAKILDI

İsmet İnönü Parkı’na geçen partililer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci Genel Başkanı olan İsmet İnönü Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve  anıtına karanfil bıraktı. 

ŞEHİTLER ANITI'NDA ŞEHİTLERİMİZ iÇiN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Daha sonra Şehitler Anıtı’na geçen CHP’liler, burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve aynı şekilde anahtar karanfil bırakıldı. 96. YIL PASTASI KESiLDi Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 96 yıldönümü nedeniyle son olarak parti binasında 96. yıl pastasını kesildi.
 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER