CHP Az Kalsın İşçiyi Mağdur Edecekti

CHP Az Kalsın İşçiyi Mağdur Edecekti

CHP Az Kalsın İşçiyi Mağdur Edecekti

İl Genel Meclisi Ocak ayı 1. birleşimi yapıldı.

Ocak ayı meclis toplantısının 1. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı mütevelli heyetinde 2018 yılında görev yapmak üzere, il ve ilçelerden ikişer hayırsever vatandaşın seçilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile iç işleri komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. maddesinde yer alan, İl Genel Meclisinin, 2018 yılı bir aylık tatil tarihinin bilinmesi hususu görüşüldü.

Maddeye ilişkin bilgi veren nejdet karaveli, ağustos ayında her yıl tatil yapıldığını belirterek tatil gününün yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ardından ardından Cumhuriyet halk Partisi il gelme süresi ne bahattin yılmaz, 1 Eylül’e kadar tatil yapıyorduk ve işlerden kopuyorduk. Kırsalda yapılan çalışmalar kırsalda yapılan çalışmalar ağustos aralığında oluyor.İşleri yerinde takip edemiyoruz.Sözlerine burdur valisinin, burdur ilgilenmesi üyelerine yönelik olarak kaç gün geliyorsunuz da zaten tatil yapıyorsunuz? Cümlesini örnek gösteren Nebahattin Yılmaz, tatilin kaldırılmasının gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi’de, Ne bahattin Yılmaz’ın tatil yapmayalım önerisine destek verdi. Meclisin tatil yapmaması gerektiği oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan, Devrek İlçesi’nde bulunan mülkiyeti il Özel İdaresine ait 62 pafta 13 parsel de kayıtlı devrik Özel idare sitesinin ekli listedeki toplam 23 adet bağımsız bölümün kat mülkiyet projeler üzerinden 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine göre satışının 5302 sayılı il Özel idare Kanunun 7/c ile 10/f maddeleri görüşüldü.

Konuyla ilgili il Özel idaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş bilgilendirme yaparak, Bütünşehir kapsamında bu satışların gerçekleştiğini söyledi.
Devrik il genel meclis üyesi Vacit Durdubaş’ta, bina içerisinde bulunan Sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı ve halk eğitimmin bulunduğunu belirterek; bu kurumları sokağa mı atacağız dedi.
Recep demirtaş da, bu satışlara mecbur olduklarını kuruma göre hareket etmemiz gerekiyor dedi.
Madde ilgili komisyona havale edildi.

Ardından Meclise önerge sunularak, Özel idare çalışanlarının istihdam edilmesi için 500 bin TL sermaye ve şirket kurulması için önerge verildi.

“ŞİRKET KURMASSAK İŞÇİ ÇALIŞTIRAMAYIZ”

Önerge ile ilgili söz alan Recep Demirtaş, Özel idaredeki taşeron çalışanlarının istihdamı için bu şirketin kurulması gerektiğini belirterek; “Şirket kurmasak işçi çalıştıramayız.” dedi.

Bunun üzerine CHP grup başkan Vekili fikret zamanda, kadroya alınmayan işçilerle ilgili söz alarak, bir çok vatandaş sokağa bırakılacak. 105 kişi KHK ile devre dışı bırakılmıştır. Yine Türkiye Taşkömürü Kurumunda mağdur işçiler vardır. 900 bin Taşoron 450 bine inmiştir. Keşke herkes kadroya girebilse bu işsizlik ortamında buna dikkat etmemiz gerekiyor.

Ardından Cumhuriyet Halk Partisi il Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz’da söz alarak; “Bu şirket beş kişiden oluşuyor. Vali, Özel idare genel Sekreteri, il Genel Meclisi Başkanı, daire müdürü ve il genel Meclisinden bir üye olmak şartıyla şirket yönetiminde olacaklardır. Bir il genel Meclisi üyesi seçimi esasında, liyakatın esasa alınmayacağını düşünüyorum. Farklı siyasi partilerden bir meclis üyesi buraya alınmalıdır. Bunların dışında üye seçilmesini sakıncalı buluyorum.” dedi.

Ardından ak Parti grup başkanvekili İsmail Terzi ve CHP grup başkan Vekili fikret zaman arasında taşıyorum tartışması yaşandı.

“İNSANLARIN KONUŞMA DİLİ VARDIR”

Terzi, insanların bir siyaset bir de beden dili vardır. Fikret zaman siyaset yapıyor. Norm kadrolar dolduğu için kadro açılamadı. Biz de bunları hizmet birlikleri yoluyla istihdamını sağladık. Fikret zaman karıştırıyor.”

“BEN NEREDE NE ZAMAN KONUŞACAĞIMI SANA SORACAK DEĞİLİM”

Fikret Zaman’da söze girerek; karıştırmıyorum bu gerçektir. Ben nerede ne konuşacağımı sana soracak değilim” dedi.

Ardından il Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli söze girerek; “Aksaklıklar olabilir ama bu KHK Reform niteliğindedir. Polemik yapmaya gerek yoktur. Çalışanlarımızın hepsini istihdam edeceğiz.” dedi.

Ardından 500 bin TL’lik sermayeli şirketin kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER