CHP'DE USUSÜZLÜK iDDiASI

CHP'DE USUSÜZLÜK iDDiASI

CHP'DE USUSÜZLÜK iDDiASI

CHP’de kongre sürecinin başlamasıyla birlikte, dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Daha önce CHP İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ahmet Sarsık, CHP Kilimli İlçe Başkanlığında görev yapan üç yönetici hakkında ‘Özel Evrakta Sahtecilik’ yapıldığı gerekçesiyle Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

‘ÖZEL EVRAKTA SAHTECİLİK’ İDDİASI!

CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Necla Karademir, İlçe Sekreteri Ali Rıza Hatıl ve Yaşar Tiryaki hakkında ‘Özel Evrakta Sahtecilik’ yapıldığı iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına başvuran Ahmet Sarsık, dilekçesinde Erol Sarıal’ın üye kaydını askı süresinden sonra merkezden Kilimli’ye aldırdığı halde söz konusu ilçe yöneticilerinin yönetim kurulu kararı almadan alınmış gibi göstererek, Genel Merkez’e yazı yazdıklarını ve CHP Genel Merkezi’ni de yanıltarak ‘Özel Evrakta Sahtecilik’ yaptıklarını iddia etti.

‘DURUMU GENEL MERKEZE DE AKTARACAĞIM’

CHP Kilimli İlçe Başkan adayı Ahmet Sarsık, Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusunda şunları söyledi: “Erol Sarıal 17.10.2019 tarihinde İnternet ortamında Zonguldak merkezden Kilimli ilçesi Karadon Mahallesi'ne ikametgahını İnternet ortamında alarak aynı gün Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe başkanlığına veriyor. CHP Kilimli İlçe Başkanlığı hülle yoluyla Erol Sanal ile ilgili sanki 2019/33 sayılı ilçe yönetim Kurulu kararı varmış gibi 21 10.2019 tarihinde Genel Merkeze yazı gönderiyor. 2019/33 sayılı yönetim kurulu kararı 08.11.2019 tarihinde toplanan ilçe yönetim kurulu toplantısına aittir. Orada hülle yoluyla genel merkez tarafından Erol Sarıal ile ilgili listeye eklenmesi kararlı yönetime sunuluyor. O toplantıda dahi Erol Sarıal ile ilgili listeye eklenmesi yönünde, Erol Sarıal ile ilgili yönetim kurulu kararı kesinlikle alınmıyor. CHP Genel merkezine 21.10.2019 tarihli yazı, ilçe yönetim kurulu kararı kesinlikle olmasına rağmen, sanki böyle bir karar varmış gibi CHP İlçe Başkanı Filiz (Necla) Karademir, ilçe Sekreteri Ali Rıza Hatıl ve ilçe Saymanı Yaşar Tiryaki imzalarını taşımaktadır. Böyle bir durum CHP'de olamaz, olmaması gerekir. Bunu yapanlar ve böyle duruma fırsat verenler başta Erol Sarıal olmak üzere CHP ilçe başkanı Filiz (Necla) Karademir ilçe Sekreteri Ali Rıza Hatıl ve ilçe Saymanı Yaşar Tiryaki Parti suçu işlemişlerdir. CHP Zonguldak il Başkanını çok acil olarak görevini yapmaya davet ediyorum. Sayın Zonguldak milletvekillerimizi de göreve çağırıyorum. Durumu önümüzde ki günlerde Ankara'ya giderek genel merkezimiz de yetkililerle görüşerek durumu takdirine sunacağım.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER