CHP'den, Alan'a Özel Kalem sorusu!

CHP'den, Alan'a Özel Kalem sorusu!

CHP'den, Alan'a Özel Kalem sorusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediyesi Grup Başkan vekili Atınç Kayınova, Zonguldak Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak alınan ve bugüne kadar hiç işe gelmeyip, maaş aldığı iddia edilen, Mehmet Sinan Erdoğan tartışmasına bu kez 17 maddeden oluşan yazılı soru önergesi ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a sordu.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin 8 Ocak Salı günü yapılan Ocak 2020 dönemi ikinci toplantısında, gündem dışı sözlü olarak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptığı ancak işe gelmeden maaş alıp, almadığı konusunda sorular soran Atınç Kayınova, kamuoyunun da bilgilenmesi açısından basın açıklamasıyla şu soruların yanıtlanmasını istedi.

ATINÇ KAYINOVA’NIN SORU ÖNERGESİ ŞÖYLE: “Son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan ve “AKP genel merkezinde görevli iken sınavsız olarak memuriyete alınma yolu ile Zonguldak Belediye Başkanlığında Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlatılan ve hiç işe gelmeden aylarca maaş alan Mehmet Sinan ERDOĞAN ile ilgili” haberler kamuoyu tarafından dikkatle izlenmesine rağmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim ALAN’ın bu konu hakkında aydınlatıcı bir açıklama yapmaktan imtina ettiği gözlenmiştir.

İddialar içerik olarak halkın aydınlatılmasını gerektiren niteliktedir. Ancak sayın başkanın sessiz kalması manidar bulunmuş ve tarafımızca kaygı verici olarak değerlendirilmiştir.

Zonguldak hizmet bekleyen bir şehirdir. Bu şehri yöneten şehr-ül emin sıfatlı ve doktor kimlikli bir belediye başkanının, seçim sürecinde şeffaflık ilkesini hayata geçireceğini beyan etmiş olmasına rağmen, sonuç olarak hülle yolu ile memur yapılıp, işe gelmeden maaş aldığı iddia edilen bir AKP genel merkezi çalışanını korumaya çalıştığı gözlenmiştir. 

Kamu vicdanının rahatlatılması adına halkımızın açık ve net olarak bilgilenmesi gerektiğini düşündüğümüz bu konuda iddiaların doğruluğu halinde ardışık ve farklı nitelikte suç/suçların oluşmuş olma ihtimali ile aşağıdaki 13 soruyu yanıtlamanız hususunda gereğini arz ederim.

1. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde herhangi bir kadroda görev almış mıdır?

2. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak memuriyete başlatılmış mıdır?

3. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalışmış mıdır?

4. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahısın Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak ataması şahsınızca mı yapılmıştır?

5. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise ne kadar süre çalışmıştır?

6. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise aylık kaç lira ücret almış, toplamda (ayrı ayrı belirtilmek üzere)  tüm gelirleri ile kaç lira ücret ödenmiştir? Ne kadar maaş ve yan ödemeler yapılmıştır? Maaşı dışında Zonguldak Belediyesi’nden, bu kişiye başka bir ad altında (harcırah, masraf vb. her türlü) ödeme yapılmış mıdır?

7. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise ve kendisine Zonguldak Belediye bütçesinden ödeme yapıldı ise bu ücretler geri istenecek ve işe gelmeyen bu memur için disiplin işlemleri tesis edilecek midir?

8. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise ödenen ücretleri hangi kalemden hangi yöntemle ödenmiştir, belgeleri nelerdir?

9. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise bu dönemde özel kalem müdürlüğü bütçesinden harcama yapılmış mıdır? Yapıldıysa harcama yetkilisi olarak kim imza atmıştır? Bu harcamalar en son kimin onayı ile yapılmıştır?

10. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise onun çalışıp da göreve gelmediği dönemde özel kalem müdürlüğü bütçesinden harcama yapma yetkisi kime verilmiştir, kim vermiştir, neden vermiştir?

11. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise işe gelmiş midir? Çalıştığı odadaki görüntü kayıtları olası hukuksal süreçte adli birimlerce istenirse sunulabilecek midir? Bu görüntülerin varlığı lehinize olacağından dolayı görüntülerin güvenliğini sağlamayı düşünüyor musunuz?

12. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise hangi evraklara imza atmıştır? Bu evrakların hukuki geçerliliği yönünden işlem tesis edecek misiniz?

13. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise görevli göründüğü dönemde yerine kim imza atmıştır? Bu imzayı atan/lar hakkında hukuki süreç başlatacak mısınız? Resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma vb. suçlar oluştu ise adli makamlara suç duyurusunda bulunacak mısınız?

14. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise görevli olduğu dönemde bu kişiyi tanıyan, gören kaç belediye çalışanı vardır?

15. Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak Mehmet Sinan Erdoğan halen görevde midir?

16. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise şu anda memur olarak nerede çalışmaktadır? Tayini mi çıkarılmıştır? Halen memur olarak kamuda bir görevde çalışmakta mıdır?

17. Mehmet Sinan ERDOĞAN isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı ise bu göreve başlatılmadan önce AKP Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkanlığı, AKP genel merkezinde görevli olduğu yönündeki iddialar doğru mudur?”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER