CHP İl Başkanı Murat Pulat oldu...

CHP 37. Olağan İl Kongresi’nde oy sayma işleme sona erdi.  Yapılan seçimler sonrası adaylardan Kırmızı listede yarışan  Murat Pulat 250 oy alarak CHP'nin yeni İl Başkanı oldu. Diğer aday beyaz liste ile yarışan Hakkı Güney ise 210 oy aldı.

CHP İl Başkanı Murat Pulat oldu...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı’nın 37’nci Olağan Genel Kurulu Site Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığı’nı Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaptığı Genel Kurula; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz,  CHP eski milletvekilleri Harun Akın, Ali İhsan Köktürk, Şerafettin Turpçu, Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erdal Gülay, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Doğru Yol Partisi (DYP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Menderes Uzun, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Nazan Papila,  Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci,  Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Zonguldak ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Yaman, Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Kilimli eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın yanı sıra CHP’li ilçe ve belde Belediye Başkanları, CHP ilçe ve belde başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile partililer katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını  mevcut İl Başkanı Hakkı Güney yaptı.

Ardından, daha önce aday olduğunu açıklayan ve kongre akşamı adaylıktan çekilen Turhan Oral bir konuşma yaparak neden adaylıktan çekildiği ve CHP’nin yapısal bir değişim yaşaması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra bir konuşma yapan, 22’nci  Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın konuşmasında İl Başkan Adayları Murat Pulat ve Hakkı Güney ile uzun yıllar birlikte görev yaptıklarını, her ikisinin de partisi için mücadele verdiğini belirterek, kendisi üzerinden siyaset yapanlara serzenişte bulunarak, merdiven altı siyasetin artık CHP’de bitmesi gerektiğini, ucuz siyasetin bir kenara bırakılması gerektiğini hatırlatarak, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerini ardından genel merkezin hazırladığı Zonguldak raporunun açıklanmadığını, kendisinin her kongrede olduğu gibi yine bu kongrede de hedef haline getirilmek istendiğini belirterek, neden il başkan adayı Hakkı Güney’e destek verdiğini ifade etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise yaptığı konuşmada, “Size düşüncelerimi aktaracağım ama size bağırmayacağım. Size azarlayıp bir tonda konuşarak yormayacağım. Çünkü benim anlatacağım ve söyleyeceğim pek çok konuda sizlerle gönül gönüle ve akıldaşlık yaparak hep birlikte bu yolda yürüdük. Türkiye’nin koşulları, Zonguldak’ın koşulları ve maalesef bir türlü alışkanlıklarından vazgeçiremediğimiz eski siyaset anlayışının, kısır çekişmelerini maalesef Zonguldak’ta yaşamaya devam ediyoruz. Hiçbir zaman basının önünde veya kamuoyunun önünde her ne kadar kışkırtılmaya çalışılsak da, bizler partimizi tartıştırmamaya, kişileri tartışmamaya özen gösterdik. Buna burada da devam edeceğim. O nedenle çeşitli konularla ilgili açıktan soru soran kişinin de beni ziyaret etmeye, aramaya ve sorularının yanıtlarını da biz milletvekillerinden almaya davet ediyorum. Artık eski siyaset anlayışının bitmek üzere olduğu bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Yeni siyaset anlayışını temsil eden kişilerin başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu geliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş geliyor, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer geliyor. Hiçbirini bir kürsüde veya bir vatandaşla konuşurken koşullar ne olursa olsun onlara bağırırken, onları azarlarken, onlara akıl verirken görmüyoruz. Yeni siyaset anlayışı ile birlikte sevecen, akılcı ve olumlayıcı bir anlayışla birlikte yol alıyorlar. Bugün partimizin bir şenlik günü, bugün ilçe kongrelerimizin ardından il kongremizi gerçekleştiriyoruz. İki adayımız var, iki adayımız aynı zamanda partideki çalışma arkadaşlarımız olacak. Her ikisi de çok kıymetli isimler, partimize çok büyük emekleri var ve bundan sonra da mutlaka bu emeklerini sürdürecekler. İkisinin de başımızın üstünde yeri var. Ben sizlere hangi adaya destek vermeniz konusunda hiçbir işaret vermeyeceğim. Çünkü siz zaten iki aday arasında kime neden oy vermeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz.  Önümüzdeki süreç Türkiye’de ve CHP’de yeni siyaset anlayışının gelişmeleri hepimize gösterecek. Siyaset iyi niyetli bir şekilde en fazla bilgiyi en kısa yoldan en fazla insana ulaştıracağımız kestirme bir yol. Çok önemli bir yol. Çok kutsal bir vazife” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Süreç devam ediyor, şu an o sürecin içinden geçerken Zonguldak’ta ne durumdayız. Zonguldak’ta maalesef özellikle 31 Mart seçimlerinde istediğimiz başarıyı elde edemedik ve aynı zamanda merkez belediyeyi kaybettik. Bunun birçok sebebi olabilir. Bizim de hatalarımız olabilir milletvekilleri olarak genel merkezin, adayın hataları olabilir o olabilir, bu olabilir. Ama şunu hiç göz ardı etmeyin, CHP iktidara giderken İstanbul’da, Ankara’da 25 yıldır elde edemediğimiz bu başarıyı elde ederken, Zonguldak’ta bizim kaybetmemizin bir başka sebebi de bazı arkadaşlarımızın maalesef CHP’li demeye dilim varmıyor aleyhte çalışmasıdır. Bunu unutmayalım.  Bu sadece Zonguldak merkezde olmadı Kozlu’da da böyle oldu,  Kilimli’de de böyle oldu, başka kaybettiğimiz yerlerde de oldu.   Üzülerek ifade edeyim arkadaşların bir kısmının bu şekilde aleyhe çalıştığı ifade edildi. Ben böyle bir şeyi kabul edemiyorum, içime sindiremiyorum. Bunu çok yanlış buluyorum. Bu arkadaşları CHP’li olarak görmüyorum. Kişisel menfaatlerin, küçük hesapların insanları olarak görüyorum”

CHP İl Başkan adayı Hakkı Güney yaptığı konuşmada, “Biz bu salonda kongre heyecanımızı yaşamaya çalışırken dünyada, ülkemizde ve kentimizde hiç istemediğimiz olaylar yaşanıyor.  Biz burada Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde demokrasimizin en güzel örneklerinden birini sergilemeye çalışırken iktidar tarafından demokrasiye darbe üzerine darbe vurulmaya devam ediyor. İnsanlar susturuluyor, medya susturuluyor, kurumlar, üniversiteler liyakatten uzak sapkın din bezirganlarına teslim ediliyor. Ne yazık ki biz burada konuşurken, ısrarla devam ettirilen yanlış politikalar sonrasında Suriye sınırımızdaki şehit haberleri gelmeye, analarımızın, babalarımızın hepimizin yürekleri yanmaya, ocaklar sönmeye devam ediyor. Biz burada konuşurken yüzlerce –binlerce çaresiz vatandaşımız çocuğunu doyuramadığı için evinin kirasını ödeyemediği için intiharlara sürükleniyor, cinnet geçirip kan akıtıyor., eşini, çocuklarını öldürebiliyor. Facialar hepimizin gözü önünde yaşanıyor canımız yanıyor ama iktidar acının üzerinden siyaset yapıyor. Algı operasyonları ve susturulmuş gazetecilerin marifetleri ile tozpembe tablolar çiziyor. Biz burada konuşurken çocuklarımızın geleceği çalınıyor, anne babalar umutlarını kaybetmeye devam ediyor. Biz burada konuşurken esnafımız kepenklerini kapatmakla, işadamlarımız iflas bayrağını çekmekle meşgul.

Biz burada konuşurken keyfi çıkarılan yasalarla demokrasinin olmazsa olmazı olan hak ve özgürlüklerimizi teker teker kaybetmeye devam ediyoruz”

CHP İl Başkan adayı Murat Pulat da yaptığı konuşmada, “Katılımcı bir anlayışla takım çalışması yöntemiyle sevgi-kardeşlik-dayanışma ortamında çalışma arkadaşlarımla birlikte ilçe başkanlığı görevimizde olduğu gibi partimizin emrinde bir nefer olarak canla başla koşacağıma söz veriyorum. Ülkemizin temel taşı, en köklü siyasal örgütü Cumhuriyet Halk Partimizin çağdaş tüzük ve programını hayata geçireceğiz. Tüzüğümüzün gereklerinden olan ilçe-il danışma toplantılarının yapılmasının uygulayıcısı olacağız. Öncelikle partimiz içinde paylaşmayı, kaynaşmayı sağlayacağız. İşçileri, emekçileri, işsizleri, emeklileri, küçük üretici ve sanatkârlarımızı partimize daha çok katacağız. İşçi ve memur sendikalarına, mesleki kitle örgütlerine daha çok yaklaşacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM;  Başkan Murat Pulat.  İl Yönetim Kurulu Asil Üyeler;  Dilek Serpil Akcın, Nezih Anıl, Ali Arslan, Merve Aslan, Naciye Asil Kazancı, Mürşide Ateş, Derya Bayar, Sevda Bilici, Ali Dursun Bostan, Selim Cansızoğlu, Hatice Çelik, Şenol Demirci, Mehmet Kort, Devrim Dural, Alperan Furat, Murat Gürdal, Hüsnü Hazır, Barış İngenç, Ahmet Kaptan, Gülcan Karadeniz, Refik Karaduman, Uğur Likoğlu,  Reşat Oruç, Nazan Pulant, Yaşar Sümer, Nuri Turpcu, Hayri Türköz, İsmail Yavan.

Disiplin Kurulu Asil Üyeler;  Ali Turan Başar, Faruk Çilingir, Hüseyin Darıcı, Selahattin Ergün, Türker Kapkaç, Ekrem Kumuz, Mustafa Özkan, Mehmet Ali Özseçen, Mehmet Yaramış.

Kurultay Delege Adayları;  Adnan Akgün, Mustafa Aygün, Ayşe Gülerdoğan, Ertuğrul Eylem Ertuğrul, Türkan Eryiğit, Bülent Kantarcı, Şeref Köktürk, Murat Pulat, Erol Sarıal, Nuri Tekin.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2020, 20:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
H . BAKİ YÜKSEL
H . BAKİ YÜKSEL - 4 yıl Önce

MURAT PULAT DELEGENİN GÜCÜ CHP İL BAŞKANI

SIRADAKİ HABER