CHP Kongresi Anlık Gelişmeler

CHP Kongresi Anlık Gelişmeler

CHP Kongresi Anlık Gelişmeler

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan İl Kongresi adayların ve partililerin katılımı ile başlıyor. Cumhuriyet Halk Partililerin kongreye yoğun ilgisi olduğu görüldü.

Ayrıca, CHP İl Baskan Adayı Umut Başoğlunun kongrede Beyaz liste ile yarışacağı öğrenildi.

 

CHP İl Başkanlığına aday diger isim Halil Furatın Mavi Liste ile seçim yarışında yer alacağı öğrenildi.

CHP Kongresi Divan Başkanlığına Alaplı Bld. BŞK. Nuri Tekin, Divan Başkan Yardımcılığına İsmail Külah, Katip Üye Nuri Genç, Katip Üye Aysel Köktürk seçildi

CHP İl Baskanı Ahmet Altun, yaptığı konuşmada 2 sene için teşekkür ederek adaylara başarılar diledi

CHP kongresinde divana gelen önerge ile adayların  blok listeler ile yarışacağı öğrenildi.

 

Umut Başoğlunun Beyaz Listesinde bulunan Faik Marangoz ve Yılmaz Patlak verdikleri önerge ile listeden ayrılmak istediklerini Belirtti

 

Genelde Yerel Meseleleri Konuşun

 Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı milletvekillerine sitem ederek, “Memleketime faydalı olabilmek için gece gündüz çalışıyorum. Ülkemiz tehlikeli bir süreçten geçiyor. Biz Zonguldak’ta adam gibi çalışıyoruz. Çaycuma’da kimlikli bir kent yarattık. Bedava toplu taşıma yapıyoruz arkadaşlar. Zonguldak Milletvekilleri yerelde ülke gündemini değil, ülke gündeminde yereli konuşmaları gerekiyor. Bu partide kimsenin kimseyi örseleme hakkı yok. Çuvalda ki kediler gibi birbirimizi tırmalamamamız lazım. Parti büyükşehir adayını belirlesin. Her beraber çalışalım. Bana görev teklif edildi. Bundan sonra kimseden görev istemeyeceğin teklif edilir onay verilirse kabul ederim.” Dedi.

Oy verme işlemi başkan adaylarının oy atmasıyla başladı...

 

  CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, genel siyaset üzerinden yaptığı konuşmasının ardından CHP’de birlik, beraberliğin sağlanmasına yönelik açıklamalarına devam etti. Turcu, “Parti içi Barış nasıl olur? Önce samimiyet olacak arkadaşlık olacak sonra birlik olacağız. Referandumda Merkez ilçede 50 kişi çalıştı. Hani referandumda barış yapacaktık. Burada beyaz ve mavi liste birbirine üstünlük sağlamaya çalışırken bunu AKPye karşı niye yapmıyorsunuz. Milletvekiline belediye başkanına laf atmakla olmaz bu işler. Bülent Kantarcının dediği gibi herkes bir yere aday olmak ister. 2014 seçimlerinde biz Kantarcı’nın arkasında durduk” dedi.

 

 Furat Turpcuya Yüklendi

CHP İl Başkan Adayı Halil Furat, kongrede yaptığı konuşma ile CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu’ya yüklenerek, “İlçe başkanları 2 toplantıda tek adayla seçime gitmesi için çok uğraştım. Bu Birliği beraberliği Beklerken bir kişi arkadaşımıza aday olarak ortaya attı. Partide büyüklük ağabeylik Beklerken bu olmadı. Bir yakın arkadaşımı aradım bize adayımız Umut dedi. Bu süreci ve kongre Manipüle etmek bir milletvekilini yakışmadı. Ben diyorum ki milletvekilleri Yasama görevini yerine getirsinler. Milletvekilleri ne yapıyor? Delegeyi belirlemeye çalışıyor ilçe başkanlarını Dizayn etmeye çalışıyor. Ebru Uzun ve Ahmet Altun’un hamisi olanlar Şimdi onları elinin tersiyle itti. Ahmet Altun dedi ki bana 9 kere tuzak kurdular ve ben bunları atlattım. Altun o tuzağa düşmedi ama ben düştüm. AK Partinin kalesi Çaycuma Belediyesi’ni kazandık. Şimdi Kantarcı’ya AK Parti önünde veya ortalık yerde hakaret mi edeceğiz. Ceza Akdemir de bir Değerdir ona hakaret mi edeceğiz. Koyarsın seçmenin önüne seçer seçmez o kendi bilir.” Dedi.

Bu Ayıptır!

CHP İl Başkan Adayı Umut Başoğlu ise birlik beraberlik mesajları vererek, ”Buradan el ele kol kola çıkacağız sonuç ne olursa olsun. Seçilirsem Eğer Zonguldakta sıkılmadık el bırakmayacağız. 2019 seçimleri için gerekirse tüm paydaşlarla Aynı masada oturacağız ve karar alacağız. İl başkan olarak belediye başkanları ile konuşup seçimlerde belediyelerin bize ne kadar katkı verebileceğini görüşeceğiz. Basında Çaycumalı olduğum noktasında eleştiriler oldu. Bunu konuşmak ayıptır. Eğer Başkan seçilirsem bu noktada kimsenin tereddütü olmasın.” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 10:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlyas şahin
İlyas şahin - 6 yıl Önce

Bu CHP bin genel hastalığı, Başarısız olanları seçmek.

SIRADAKİ HABER