CHP;'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

CHP;'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP’li Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:     

“Bugün 29 Ekim…

Bugün, bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin kurulduğu, Cumhuriyetin ilan edildiği gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile "En büyük bayram günü"dür.

Cumhuriyet, Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla kurulmuş büyük bir eserdir. Üstün bir özveri ve yurt sevgisi ile kurulan Cumhuriyet, Türk ulusunun istiklali için mücadele eden şehit ve gazilerimizin bize armağanıdır. Cumhuriyetimizin temel değerlerine, kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak bugün daha da anlamlı hale gelmiştir.

Atatürk'ün, "Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir" dediği Cumhuriyet bize emanettir. Bu emanete güçlü biçimde sahip çıkmak da en büyük sorumluluğumuzdur.  

CHP’li Ünal Demirtaş: “Türkiye'yi borç batağına sürüklenmiş, parasız, itibarsız, yalnız, maskesiz, aşısız bıraktılar. Biz, Türkiye'ye 1923'teki itibarını yeniden kazandıracağız.”

İçinden geçmekte olduğumuz süreçte kurucu ilkelerimize, Cumhuriyetin kazanımlarına sistemli ve yaygın saldırılar yapılmaktadır. Büyük Önder Atatürk'e ve Cumhuriyeti kuran kadrolara yönelik saygı sınırlarını aşan, hakarete varan sözler söylenmektedir. Devletin gelenekleri yıkılmakta, laik eğitim sistemi çökertilmeye çalışılmakta, emekçilerin alın terinin hakkı olan kazanımlar ellerinden alınmaktadır. 

Türkiye'yi parasız, itibarsız, yanlız, maskesiz, aşısız bırakan, borç batağına sürükleyen, liyakatsız, bilgisiz, öngörüsüz saray rejimine karşı halkımızı çaresiz bırakmayacağız ve ülkemizi içine düşürüldüğü bu açmazdan yine Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak biz kurtaracağız ve halkımızı aydınlık yarınlara taşıyacağız. İktidara geldiğimiz de Türkiye'ye 1923'teki itibarını yeniden kazandıracak, muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak adımları hızlı bir şekilde atacağız. İlkelerimizi, örgütlü toplumsal dayanışmayla ve bitmez bir enerjiyle savunmayı sürdüreceğiz. Ülkemize ve Cumhuriyetimize yönelik her tür dış tehdidi “ yurtta sulh, cihanda sulh” anlayışıyla, akılla, diplomasiyle, dostlukla ve barışla bertaraf edeceğiz.

Pandemi süreci bahane edilerek Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sınırlama getiren ama bazı grupların sokak eylemlerine, bazı siyasi partilerin miting, kongre ve toplantılarına sınırsız izin veren zihniyete, Cumhuriyete sahip çıkan büyük kitlenin yanıtı da sandıkta, çok sert ve etkili olacaktır.    

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk ulusunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.  Yaşasın Cumhuriyet!”

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER