CHP ve MHP arasında 'metre' polemiği!

CHP ve MHP arasında 'metre' polemiği!

CHP ve MHP arasında 'metre' polemiği!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı hakkı Güney, Zonguldak Belediyesi ve yerel seçimler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı metin Soydaş’ın daha önce, “Acılık’ta ki asfalt çalışmalarını metreyle ölçeceğiz. 20 ton döküpte 60 ton döktüm demek yok” sözlerini değerlendirdi. CHP’li Güney, Zonguldak Belediyesi’nin CHP’de olduğunu hatırlatarak MHP’li Soydaş’ın ima ettiği durumda gerekirse metre ile kendilerinin ölçüm yapacağını belirtti. Diğer taraftan Ak Parti ile MHP arasında yerelde oluşabilecek bir ittifak değinen CHP’li Güney, böyle bir durumun olmayacağını düşündüğünün altını çizdi.
“BİZ ÖLÇERİZ”
CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP İl Başkanı Soydaş’ın daha önce yaptığı, “Asfalt kazıma işleri kimi yerde 3 cm kimi yerde 5 cm. şimdi bunun takipçisi olacağız. Asfalt dökülmeye başladığı zaman yanımıza görevli arkadaşlarımızı alıp metre ile dökülen asfalt kalınlığını ölçeceğim. Kaç metre yola kaç cm kalınlığında asfalt döktüğünü ortaya çıkaracağım. Bu işte bir şaibe var” sözlerine cevap verecek, “Herşeyden önce Zonguldak belediyesi, CHP’nin belediyesidir. Hizmet veren CHP’li Belediye Başkanıdır. MHP’den önce metreyi alıp biz gerekirse asfaltı ölçeriz. Hak, hukuk ve adaleti biz yerine getiririz. Asfaltı ölçme nedenleri ile ilgili duyumları varsa bunları bize iletebilirler. Bizde kendilerinin yanında oluruz. Biz de MHP’den önce metreyi alır ve asfaltı ölçeriz. Gerekirse asfalt tonajını ölçeriz. Zonguldak halkına gereken bilgiyi veririz” ifadelerini kullandı.
“İTTİFAK OLMAYACAKTIR”
Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Ak Parti ve MHP arasında bir ittifak beklemediklerinin altını çizen Başkan Güney, “Zonguldak’ta Ak Parti ve MHP arasında bir ittifak olacağı kanaatinde değilim. Bu partilerin belediye seçimlerine ayrı ayrı gireceğini düşünüyorum. Kendi anlamlarında 19 mahallede bulunan oy oran sistemi bellidir. Bu sebeple seçimlere ayrı ayrı gireceklerini ve ittifak yapmayacaklarını düşünüyorum. Biz kendi hesaplarımızı iyi yapmamız lazım. Gereken duyarlılığı göstermemiz lazım. Bunun içerisinde tabi bütün arkadaşlarımızla, partililerimizle belirli noktalarda görevlerimizi aldık ve çalışmalara başladık. Yerel seçim süreci artık başlamıştır. Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir ile istişaremiz devam etmektedir. Yakın zamanda da basında bu izlenimleri görecektir” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2018, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER