CHP Zonguldak Kadın Kolları kongresi yapıldı

CHP'nin kadınları kongrede bir araya geldi

CHP Zonguldak Kadın Kolları kongresi yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları kongresini mevcut Başkan Merve Kır kazandı. Kadın Kolları Kongresinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz kadınların Cumhuriyet Halk Partisi'nin var olması gerektiğini söylerken Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ünal Demirtaş'ta, Cumhuriyet Halk Partisine kadınların ülkemize her zamankinden daha çok ihtiyacı var dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi CHP İl Kadın Kolları Genel Kurulu gerçekleştirildi.Camlı Köşk'te yapılan kongrede Mevcut Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve Mukadder Yalçın yarıştı.Kongreye Cumhuriyet Halk Parti Milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve çok sayıda partili topluluğu katıldı. Kongre öncesinde mevcut Başkan ve Başkan Adayı Merve Kır ile Başkan Adayı Mukadder Yalçın bir araya gelerek kongreyi değerlendirdiler. 
Merve Kır yaptığı açıklamada, "Öncelikle kongremize hoş geldiniz, bugün Mukadder arkadaşımla birlikte kongrede güzel bir demokrasi şöleni yaşayacağız. Biz çok mutluyuz ve heyecanlıyız, çünkü kazananın sonuçta Cumhuriyet Halk Partisinin kazanacağı bir kongre olacak" dedi.
Mukadder Yalçın'da, " Birlik ve beraberlik içinde hepimiz bir arada çok daha güzel günlere çok daha iyi günlere ulaşacağız ve iktidar yolunda hep birlikte beraber bu işi başaracağız" ifadesini kullandı. 
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün güneşli ve güzel bir gün kadın kollarımızın çiçeklerimizin açtığı bir gün. Yarışan iki aday var. Her iki aday arkadaşımıza ve onlarla birlikte hareket eden diğer yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarıma en içten üstün başarılar diliyorum ve diyorum ki kim kazanırsa kazansın Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak diyorum ve başarılar diliyorum.Cumhuriyet Halk Partisi kurucu bir partidir. Türkiye'yi kuran partidir Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyeti kuran partidir ve koca bir çınardır ve hepimize bu partinin üyeleri Bu ailenin Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin fertleri ve biliyorsunuz, Türkiye şu dönemde çok zor bir süreçten geçiyor tarihi ve kritik bir süreçten geçiyor ve Cumhuriyet Halk Partisine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. 
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi için en fazla emek ve mücadele veren siz kadınların karşısında olmaktan çok mutluyum.Türkiye'nin toplumsal yapısı gerçekten farklı öyle bir farklı ki ben bir erkek çocuğu olarak büyürken bizi yetiştirirken uzun yıllar boyunca şu şekilde zannetmiştim önce kadın ne demek bunu biraz daha açmak adına konuşuyorum dünyadan insanlar üçe ayrılır zannediyordum erkekler kadınlar ve anneler sonra aradan geçen yıllar itibariyle aslında annelerinde bir kadın olduğunu onların da duygularının olduğunu onların da bir zaman aşık olduğunu bir zaman ağladığını gelecek kaygısı ile endişelendiğini anlamaya başladım bunu anladık sizlerin Cumhuriyet Halk partisine gönül vererek ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve ilkelerine ve devrimlerine bağlı olarak ve verdiğiniz bu mücadelenin çok çok daha büyük kutsal bir mücadele olduğunu anladım Türkiye siyaset yapılması gerçekten zor bir yer yeni nesilleri kadınlarla yetiştiriyor onların elinde bir hamur gibi bir çocuk ve onlarla birlikte şekillendiriliyor.Varlığımız bile Türkiye Cumhuriyeti'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin var olma nedenidir. Hepinizin emeğinize sağlık" dedi . Yapılan konuşmaların ardından kongrede seçimler gerçekleştirildi. 

MERVE KIR GÜVEN TAZELEDİ 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları kongresinde mevcut Başkan Merve Kır kazandı.Yapılan kongrede mevcut Başkan Merve Kır 121 oy alırken rakibi Mukadder Yalçın ise 75 oy aldı. 39 kullanılmayan oy varken 1 oy ise geçersiz sayıldı. Seçimleri kazanarak güven tazeleyen Merve Kır yaptığı konuşmada kendisine destek olan delegelere teşekkür ederek,”Gerçekten  yoğun  katılımlı bir kongre oldu. Teşekkür ediyorum. Kazanan CHP oldu ve hep beraber hep birlikteyiz.  Mukadder Yalçın’da “Bende arkadaşımı tebrik ediyorum. Bende bundan sonra kendisine hep destek olacağım “ dedi,

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER